|

İşte Tesla Model 3: Tam bir f/p kralı!

Aylardır beklenen Tesla Model 3 tanıtıldı. Kendisi otomobil dünyasının yeni fiyat/performans kralı!

Yeni Şafak ve
11:15 - 1/04/2016 Cuma
Güncelleme: 15:36 - 1/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Elektrikli otomobiller aleminde çığır açan ve ürettiği otomobillerle (Roadster, Model S, Model X) bu sektörün açık ara en güçlü firması haline gelen Tesla Motors, aylardır beklenen yeni otomobili Model 3'ü tanıttı. D segment olarak tasarlanan yeni Model 3, Mercedes C serisi, BMW 3 serisi ve Audi A4 gibi otomobillere rakip olacak.









Tesla Model 3, Los Angeles'ta düzenlenen ve katılımcıların içeri girebilmek için saatlerce sıra beklediği bir etkinlikte şirket CEO'su Elon Musk tarafından tanıtıldı. İşte öne çıkanlar:



5 yıldız güvenlik


Bildiğimiz üzere günümüzde artık birçok otomobil EuroNCAP ve IIHS gibi güvenlik testi kurumlarından 5 yıldız alıyor. Lakin bu 5 yıldız ortalama sonuç olarak karşımıza çıkıyor. Tesla Model 3 ise her alanda 5 yıldız alarak oldukça güvenli bir sürüş sunuyor. Aracın henüz çarpışma testleri yok ancak bu testler yapıldığında sizlerle paylaşacağız.





0-100 km/s performansı 6 saniye


Tesla Model 3 için Model S kadar performanslı diyemeyiz. Kaldı ki üretim amaçları olarak da birbirinden farklı otomobiller zaten. Tesla Model S, 3 saniyenin altında 100 km/s hıza ulaşarak adeta hiper otomobillere kafa tutuyor. Lakin Model 3'ün performansı da hiç fena sayılmaz. D segment otomobillere baktığımızda 6 saniyenin altında 100 km/s hıza ulaşabilen otomobil sayısı oldukça sınırlı. Konuyu Elon Musk'ın şu sözü iyi bir şekilde özetliyor: “Biz yavaş otomobil üretmiyoruz.".



350 km menzil


Elektrikli otomobillerde en önemli kıstasın menzil ve şarj süresi olduğunu önceki haberlerimizde sıklıkla belirtmiştik. Tesla Model 3 de tam dolu şarj ile 350 km menzile sahip ve bu alanda başarılı sayılabilecek bir deneyim sunuyor. Elon Musk ise bu rakamın minimum olduğunu ve Panasonic ile ortak olarak yapımı devam eden Gigafactory'de (yeni nesil batarya fabrikası) geliştirilecek bataryalar ile bu menzilin daha artacağını ifade ediyor.




Tesla Model 3'ler Autopilot (otomatik pilot) özelliği ile birlikte geliyor. Otomatik pilot sistemi; dinamik hız sabitleme, şerit takip sistemi, şerit değiştirme, çarpışma önleme, tabela tanıma, otomatik park gibi sürücüyü rahatlatacak deneyimler sunuyor.




Evet, görünen o ki Tesla Motors yine başarılı bir iş ortaya çıkarmış. 1,000 dolar depozito karşılığı 35,000 dolara satılan Model 3'ün teslimatına 2017'nin sonunda başlanacak. Tesla Motors resmi olarak ülkemize giriş yapmış değil. Ne zaman giriş yapacağı da henüz bilinmiyor.





#tesla
#model 3
#elon musk
#elektrikli otomobil
8 yıl önce