|

İzmir yangını: 500 hektarlık alan zarar gördü

İzmir Menderes'te makilik alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayıldı. Orman Bölge Müdürlüğü alevlere müdahale ediliyor, Genel Müdür İsmail Üzmez yangının son durumu hakkında bilgi verdi.

Yeni Şafak
11:09 - 2/07/2017 Pazar
Güncelleme: 12:27 - 2/07/2017 Pazar
Diğer
İzmir'in Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesi Manal Koyu'ndaki bozuk orman arazisinde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre akşamüstü saatlerinde başlayan yangına ilk etapta 4 arazöz ve 3 helikopter ile müdahale ediliyor.
İzmir'in Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesi Manal Koyu'ndaki bozuk orman arazisinde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre akşamüstü saatlerinde başlayan yangına ilk etapta 4 arazöz ve 3 helikopter ile müdahale ediliyor.

İzmir'in Menderes ilçesinde makilikte başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayıldı.

Şaşal Mahallesi yakınlarında bozuk orman ve makilik arazide başlayan yangın, çevredeki ormanlık alana sıçradı. Yangının büyümesi üzerine çevre ilçelerle Aydın ve Balıkesir'den de kara ve hava ekipleri bölgeye sevk edildi.

Orman Bölge Müdürlüğüne ait 6 helikopter, 4 uçak ve 50 arazözün yanı sıra çevre belediyelerden ekiplerle alevlere müdahale ediliyor.

İzmir'deki yangına ilişkin Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez'den açıklama geldi. Üzmez, "Yangından son durum, şu anda iyiye doğru gidiyor, sanıyorum, 500 hektarın üzerinde bir alan zarar gördü. 2-3 nokta kaldı" dedi.

"Personelin 5'i yüzerek çıktı"

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez'in açıklaması şöyle:

Burada 9 helikopter, 4 uçak çalışıyor. 128 itfaiyemiz çalışıyor. 2000'e yakın işçi, mühendis, memur yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Bütün araçlarımız 5'te havalandı, 6'yı 9 geçe helikopterimiz düşmüştür. Düşmesine rağmen 5 kişilik personelin 5'i de yüzerek çıkmışlardır.

Ben oradan geliyorum. can kaybına sebep olacak ağır bir yaralanma yok. Muhtemelen helikopterde bir güç kaybı oldu. Allah başka kazalar vermesin.


Çabalar boşa gitmesin

Yangından son durum, şu anda iyiye doğru gidiyor, sanıyorum, 500 hektarın üzerinde bir alan zarar gördü. 2-3 nokta kaldı. Buraya Türkiye'nin bütün gücünü aktardık. Bu kadar çaba, gayret bir ihmalin sonucunda boşa gitmiş olmasın. "

Öte yandan, güvenlik nedeniyle Menderes ile Gümüldür'ü bağlayan yol, trafiğe kapatıldı.

Helikopter düşmüştü

İzmir Gümüldür'deki orman yangınına müdahale etmek için Tahtalı Barajı'ndan su almaya çalışan ve 5 personeli bulunduğu bildirilen yangın söndürme helikopteri, "bambi" olarak adlandırılan tankının su içindeki bir cisme takılması nedeniyle baraj gölüne düştü. Biri hafif yaralı olan helikopterpersoneli barajdaki görevliler tarafından kurtarıldı.




#İzmir
#Orman yangını
7 yıl önce