|

İzmir'de 8 Gezi sanığına beraat

İzmir'de geçen yıl Haziran ayında, Gezi Parkı protestoları sırasında olaylara karıştıkları iddiasıyla düzenlenen 4 ayrı operasyonun ilk dalgasında yakalanıp 17'şer yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan 8 sanık, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada beraat etti. Sanıkların avukatı Dinçer Çalım, bu kararın diğer davalar için emsal teşkil edeceğini söyledi.

Yeni Şafak
18:23 - 9/12/2014 Salı
Güncelleme: 16:24 - 9/12/2014 Salı
DHA
Gezi Parkı eylemleri sırasında karıştıkları olaylar fotoğraf ve kamera görüntüleriyle tespit edilerek haklarında, '2911 sayılı yasaya muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme, terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek' iddialarıyla tutuklanan Elif K., kardeşi İbrahim K., Erhan İ., İzzet U., Kubilay Y., Ozan A., Vedat Y. ve Orhan Ö. hakkında Özel Yetkili 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 17'şer yıl hapis istemiyle dava açıldı. 6 ay tutuklu kalan 8 sanık daha sonra tahliye edildi. Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasının ardından dosya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan karar duruşmasında haklarında tutuksuz 8 sanık katılmazken avukatları Dinçer Çalım hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında sanıkların tüm suçlardan beraatine karar verilmesini talep etti. Sanıkların avukatı Dinçer Çalım da mütalaaya katıldıklarını, Gezi'nin özgürleştirici bir eylem olduğunu, dosyada herhangi bir polisin şikayetçi ve mağdur olmadığını söyleyip beraat istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların atılı suçları işlediklerine dair somut delil olmadığını, silahlı eyleme katılmadıklarını belirtip tüm suçlardan beraatlerine karar verdi. Avukat Dinçer Çalım, mahkemenin verdiği kararın doğru bir karar olduğunu, kararın diğer davalara da emsal teşkil edeceğini söyledi.


 
#izmir gezi
#gezi beraat
#gezi parkı
9 yıl önce