|

İzmir'de sürücülerin itfaiye aracına örnek davranışı

İzmir'in Konak ilçesinde, bir yangına müdahale etmek için olay yerine giden itfaiye aracına fermuar sistemiyle yol açan İzmir'li sürücüler büyük takdir topladı.

Yeni Şafak
22:45 - 7/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 22:57 - 7/12/2017 Perşembe
AA
İzmir'de itfaiye aracına yol veren sürücüler, yolun sağ ve sol tarafına 'fermuar' adı verilen yol verme sistemini uyguluyor
İzmir'de itfaiye aracına yol veren sürücüler, yolun sağ ve sol tarafına 'fermuar' adı verilen yol verme sistemini uyguluyor

İzmir'in Konak ilçesinde, bir yangına müdahale etmek için olay yerine hareket eden itfaiye aracına, diğer sürücülerin "fermuar sistemi" olarak adlandırılan yöntemle yol vermesi araç kamerasıyla kaydedildi.

Mithatpaşa Caddesi'ndeki bir apartmanda yangın çıktığı ihbarını alan itfaiye ekipleri, olay yerine gitmek için Yeşildere Caddesi ile sahil yolunu birbirine bağlayan Konak Tünelleri'ne girdi.

Tüneldeki diğer araçların sürücüleri, itfaiyenin geldiğini fark ederek Avrupa'da sıklıkla kullanılan "fermuar sistemi" ile yol verdi. İtfaiye de kendisine açılan kısımdan yoluna devam etti.


Sürücülerin araçlarını yolun sağı ve soluna çekerek, itfaiyeye yol açması itfaiye aracındaki kamera tarafından kaydedildi.

Görüntülerde sirenlerini çalarak ilerleyen itfaiye aracını gören sürücülerin "fermuar sistemi" denilen yöntemle araca yol açması yer alıyor.

Görüntü sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Görüntüye yapılan yorumlarda İzmirli sürücülerin yol verme şekli örnek gösterildi.

Fermuar sistemi

Fermuar sistemin adı, araçların açılı bir şekilde sağa ve sola yanaşarak hayat koridoru oluşturmasıyla ortaya çıkan şeklin fermuara benzemesi ve çok pratik olmasından alıyor. Trafikte geçiş üstünlüğü bulunan ambulanslar ve itfaiyelere yol açmak için kullanılıyor.

#İtfaiye
#İzmir
6 yıl önce