|

Kaçak içki operasyonunda 14 tutuklama

Adana’da polisin yılbaşına hazırlık yapıldığı tespit edilen 4 sahte içki imalathanesi ile 17 ayrı adrese operasyon düzenleyerek gözaltına aldığı 14 kişi tutuklandı.

Yeni Şafak
10:10 - 26/12/2014 пятница
Güncelleme: 08:11 - 26/12/2014 пятница
IHA
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte içki üreterek piyasaya süren bir şebekeyi teknik ve fiziki takibe aldı. Ekipler, şebekenin İstanbul’dan içkinin ham maddesini getirdiklerini, Adana’da bulunan 4 imalathanede şişelediği ve lüks mekanlara “yurt dışından kaçak getirdik” diyerek sattıklarını tespit etti. Polis, yaklaşık 3 ay süren takibin ardından operasyon için düğmeye bastı. Özel Harekat, Terörle Mücadele, Çevik Kuvvet ve Asayiş ekiplerinin de katıldığı operasyona helikopter de havadan destek verdi. 17 adrese şafak vakti baskın yapan ekipler, 14 kişiyi gözaltına aldı. İmalathanelerde yapılan aramada ise satışa hazır 5 bin şişe içki, yaklaşık 4 bin boş şişe, 2 bin litre içki yapımında kullanılan hammadde ve çok sayıda içki markalarının etiketleri ile şişe kapakları ele geçirildi.


Zanlıları, emniyetteki sorguları bugün tamamlanarak adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 14 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.


 
#adana kaçak
#kaçak içki
#kaçak alkol
9 лет назад