|

Kadınların umut kapısı Hanımeli Çarşısı

Ümraniye Belediyesi’nin kadınlara yönelik birçok çalışmasından biri olan sosyal yardım projelerden Hanımeli Çarşısı kadınlara umut olmaya devam ediyor.

Haber Merkezi
04:00 - 16/10/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 04:13 - 16/10/2018 الثلاثاء
Yeni Şafak
Hanımeli Çarşısı kadınlara umut olmaya devam ediyor.
Hanımeli Çarşısı kadınlara umut olmaya devam ediyor.

Ümraniye Belediyesi’nin, Sosyal Yardım Projeleri kapsamında kadınlara yönelik hayata geçirdiği projelerden biri olan Hanımeli Çarşısı kadınlara umut olmaya devam ediyor. Maddi durumu iyi olmayan, eşinden ayrılmış ya da eşi vefat etmiş kadınlara ücretsiz olarak tahsis edilen birbirinden renkli 14 dükkânın bulunduğu çarşıda kadınlar el emeklerini alın terine dönüştürüyor.

KADINLARA EKONOMİK DESTEK

Kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarına katkıda bulunmayı hedefleyen Ümraniye Belediyesi ürettiği ürünleri gelire dönüştürmek isteyen kadınlara destek veriyor. Ümraniye Belediyesi’nin kadınlara yönelik birçok çalışmasından biri olan sosyal yardım projeleri kapsamında öne çıkan Hanımeli Çarşısı Ümraniye’de ikamet eden, özellikle dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan ya da maddi durumu iyi olmayan veya eşinden ayrılmış ya da eşi vefat etmiş, kadınların sadece kendi el emeği göz nuru ürünlerini güvenli ve kolay bir şekilde sergileyip satabilmelerine imkân sağlıyor.

HALK YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Bu kapsamda 131 aktif üye kadının hizmet aldığı Hanımeli Çarşısı’nda birbirinden farklı renklerde tasarlanan ayrıca 1 dükkânın sürekli engelli vatandaşlara tahsis edildiği toplamda 14 dükkân bulunuyor. Ümraniye Sondurak’ta bulunan Hanımeli Çarşısı iki haftalık periyotlarla yenilenen gruplar halinde haftanın 7 günü saat 09:00-17:30 saatleri arasında hizmet veriyor. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Hanımeli çarşısında ürünlerini satan kadınlar böylesine güzel bir çarşının kendilerine tahsis edilmesinden dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkür ettiler.


EN ÖNEMLİSİ MUHTAÇ OLANA YARDIM

Ümraniye Belediye Başkanı Can, “Burayı hanım kardeşlerimizin umut dünyasına açılan bir pencere haline getirdik. 15’er günlük periyotlarla kullanılabilen 9 m2 büyüklüğünde bir tanesi ihtiyaç sahibi engelli aileler için hazırlanan, her biri farklı renkte 18 dükkânı kendilerine tahsis ediyoruz. Her türlü ihtiyaçları ve elektrikleri bizden olmak üzere hiçbir ücret almıyoruz. Ev ekonomilerine katkı sağlamak için onlara yardımcı oluyoruz. Yaptığımız bütün bu hizmetlerin yanında benim için en önemlisi, yardıma muhtaç, garip gurebaya yaptığımız hizmetlerimiz benim için en önemlisidir desem yerdir” dedi.

#ümraniye
#Hanımeli Çarşısı
٪d سنوات قبل