|

Kadir İnanır İmralı'ya gidiyor

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, çözüm sürecinde “niyet beyanı”nı geçtiklerini ikinci aşamaya geçiş için görüşmelere devam yönünde irade beyanında bulunulduğunu söyledi. İmralı’ya gidecek İzleme Heyeti’nde ise sinema oyuncusu Kadir İnanır’ın olması bekleniyor.

Yeni Şafak
10:03 - 2/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:12 - 2/03/2015 Pazartesi
Diğer

Hükümet ile HDP heyetinin yaptığı ortak açıklamayı Milliyet’e değerlendiren Baluken, çözüm sürecinde “niyet beyanı”nı geçtiklerini ikinci aşamaya geçiş için görüşmelere devam yönünde irade beyanında bulunulduğunu söyledi. Sürecin ilerlemesi durumunda sahadaki durumu denetleyecek olan izleme heyetinin sorumluluğunun geniş bir alanı kapsayacağı öğrenildi. 10-15 kişiden oluşacağı ifade edilen İzleme Heyeti’nde görev alanların hepsinin İmralı’da yapılacak görüşmelere katılmayacağı, belirlenen isimler arasından seçilecek 5 ya da 6 ismin adaya gideceği kaydedildi.


Dolmabahçe’de yapılan son toplantıda izleme heyetinde yer alacak isimler de gündeme geldi. Milliyet’in edindiği bilgiye göre heyete  ilk etapta katılacak 6 isimden ikisinin sanatçı Kadir İnanır ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan olması bekleniyor.

#Hükümet
#HDP heyeti
#Kadir İnanır
#İnsan Hakları Derneği
#İHD
#Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan
9 yıl önce