|

Kaftancıoğlu ve Yarkadaş arasında 'istifa eden CHP'liler' tartışması büyüyor

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş'ın bir TV programında "CHP'den bir yılda binlerce üye istifa etti" iddiası üzerine CHP İstanbul İl Başkanlığı yaptığı açıklamada 'İstifa edenlerden çok yeni üyelerimiz var' diyerek cevap verdi. Yarkadaş'ın açıklamasını ise "art niyetli" olarak değerlendirdiler. Bu açıklamanın Yarkadaş ise bunun üzerine bir açıklama daha yaparak ateş püskürdü. Yarkadaş, 'Verilere dayanarak konuşuyorum. Elimde raporlar var" dedi.

17:04 - 21/09/2020 Pazartesi
Güncelleme: 17:06 - 21/09/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Barış Yarkadaş
Barış Yarkadaş
CHP 26. dönem milletvekili Barış Yarkadaş, Halk TV’de CHP’den bir yılda binlerce kişinin istifa ettiğini iddia etmişti. CHP İstanbul İl Başkanlığı Yarkadaş’ın
“Partimiz CHP'den binlerce kişi istifa etti. Bu istifaları durduracak bir adım atılmalı. İstifa eden kişiler aranıp sorulmalı ve istifalar engellenmeli" sözlerine karşılık bugün bir açıklamada bulundu. CHP’nin açıklamasında istifa iddiaları yalanlandı, “İstifa edenden daha çok üye yaptık”
denildi.

ART NİYETLİ MAKSATLI AÇIKLAMA

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, CHP İstanbul İl Örgütü’nün üye sayısının son 6 yıl boyunca her yıl düzenli olarak artış gösterdiğini; hiçbir yıl bir önceki yılın gerisine düşmediğini belirtti. Açıklamada CHP'nin İstanbul’daki üye sayısının sadece 2020 yılının ilk 9 ayında 14 bin 872 arttığı bilgisine yer verilerek,
    ''Bu somut gerçeklik kimi nedenlerle gerçekleşen istifalardan çok daha fazla yeni üye katılımı olduğunu göstermektedir''
    dendi.
Yarkadaş’ın açıklamasını “art niyetli ve maksatlı” olarak değerlendiren CHP İstanbul İl Başkanlığı şu ifadeleri kullandı:

CHP’ye üye olmak demek kişiye ömür boyu taşımak zorunda kalacağı sorumluluklar yükleyeceği için AKP’nin yaptığı gibi kağıt üzerindeki sahte üyelikler, işe alımlarda zorunlu tutulan üyelik ya da Saray ziyareti garantisiyle üyelik gibi siyasi ahlaktan yoksun bir üyelik anlayışının dışında çalışmalar yapmaktadır.



YARKADAŞ'TAN YENİ SALVOLAR: İSTİFA EDENLERE SAYI OLARAK BAKIYORLAR

Yarkadaş, bu sözlerin üzerine bir açıklamada daha bulundu.

Açıklamasında, “CHP’den bir kişi bile istifa ediyorsa bunun sebebi araştırılmalı, o kişi aranarak şikayeti öğrenilmelidir” diyen Yarkadaş, “Belli ki; istifa edenlere sadece
"sayı"
olarak bakılıyor ve üyelerin sayısı
"bilanço"
mantığıyla açıklanmaya çalışılıyor” eleştirisinde bulundu.

SADCE İSTANBUL'DA 2019'DA YAKLAŞIK 11 BİN KİŞİ İSTİFA ETTİ

  • Elinde hangi yıl kaç kişinin ve hangi ilçelerden istifa ettiğine yönelik ayrıntılı bilgiler olduğunu söyleyen Yarkadaş, “CHP İstanbul’dan sadece 2019 yılında istifa edenlerin sayısı 10 bin 987” dedi.

Yarkadaş’ın kamuoyuna yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

CHP İstanbul İl Başkanlığı, az önce yaptığı açıklamada, Salı gecesi HALK TV'de katıldığım programda yaptığım açıklamaya atfen, "Partimizde olduğu söylenen istifalar gerçeği yansıtmamaktadır" demiş ve ortaya koyduğum gerçeği inkar etme yolunu seçmiştir.

Üyesi olmaktan ve hizmet vermekten onur duyduğum partimle polemiğe girmek niyetinde değilim.

YÖNETİM BENİ YALANLAMAYA ÇALIŞTI

Ancak, partimiz CHP'de yaşanan ve müdahale edilmesi amacıyla dile getirdiğim
"Üyelerimiz istifa ediyor. Bunun önüne geçilecek adımlar atılsın"
yönündeki uyarımın muhataplarınca doğru algılanamadığı ve dolayısıyla doğru bir değerlendirme yapılmadığını üzülerek görüyorum.

CHP'den bir kişi bile istifa ediyorsa, bunun sebebi araştırılmalı, o kişi aranarak şikayeti öğrenilmelidir. Bunu söyledim, yine söylüyorum. Çünkü partileri ayakta tutanlar insanlardır.

Mevcut yönetim ise beni yalanlamaya çalıştığı ama bunu başaramadığı açıklamasında
"Şu kadar kişi istifa etti ama ondan daha fazlası da üye oldu"
diyor.
Açıklamadaki çelişkilere ve hiçbir gerçekliği bulunmayan ithamlara yanıt vererek zaman kaybetmeyeceğim.
"İstifa iddiaları doğru değil. İstifa edenlerin yerine daha çok üye yaptık"
sözü zaten yoruma gerek bırakmıyor. Çelişki, kendisini aynı paragrafta ortaya koyuyor.

CHP İstanbul İl Başkanlığı yalanlama gayretine girişmek yerine, son yıllarda istifa edenlerin sayısı ile istifa eden üyelerimizden kaçıyla irtibat kurduğu ve geri dönmeleri için herhangi bir girişimde bulunup bulunmadığını açıklamalıdır. Benim eleştirim bunun yapılmamasınadır.

Elimde hangi yıl kaç kişinin hangi ilçeden istifa ettiğine dair ayrıntılı bilgiler var.

Bunu YASAL HAKKIMI kullanarak ilgili kurumlardan aldım.
"Türkiye'deki siyasi partilerin üye yapısı ve hareketliliği"
adlı bir kitap çalışmam için ilgili kurumlara başvurdum.
Karşıma şu çıktı:
  • CHP İstanbul'dan sadece 2019 yılında istifa edenlerin sayısı 10.987...
  • Kadıköy'den istifa edenlerin sayısı 400'e yakın.
  • Bırakın bir yılda on bin kişinin istifa etmesini, on kişi bile istifa etse bu bir işarettir. Partili olma sorumluluğumla bu tehlikeye dikkat çekmek ve partimi uyarmak istedim.

Elimdeki tüm verileri açıklayarak emektar partililerimizi üzmek ve bu tartışmayı uzatmak istemiyorum. Genel merkezimiz ihtiyaç duyduğu takdirde kendilerine güncel üye tablosunu takdim edebilirim.

Kamuoyuna ve Atatürk'ün partisine gönülden bağlı olanlara saygıyla...

#Canan Kaftancıoğlu
#Atatürk
#CHP
#Barış Yarkadaş
4 yıl önce