|

Kağıt değil haber sahte

YSK Başkanı Güven, bir milletvekili adayına sahte seçmen bilgi kağıdı gönderildiği iddiasını yalanladı. Güven, kağıttaki bilgilerin doğru, adayın adresinin yanlış olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:36 - 20/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, ailesiyle oturduğu adrese sahte seçmen kağıdı gönderildiğini iddia eden milletvekili adayının, aday olduğu ilde ikamet adresinin bulunmadığının ve belirtilen adreste oturmadığının tespit edildiğini bildirdi. Güven, yaptığı yazılı açıklamada, yazılı ve görsel medyada kurula ve seçimlere yönelik yalan haberler ve asılsız iddialar yapıldığını belirtti.



ADRES KAYDI BULUNAMADI


Seçimlere katılan bir partinin İstanbul 3. Bölge adayının ailesiyle oturduğu eve sahte seçmen bilgi kağıdı geldiği yönünde haberler yapıldığını anımsatan Güven, iddiaların incelendiğini dile getirdi. Güven, “İnceleme sonucunda iddia sahibi milletvekili adayının, aday olduğu ilde ikamet adresinin olmadığı ve belirtilen adreste oturmadığı, sahte olduğu iddia edilen seçmen bilgi kağıdı sahibi kişinin bağımsız olarak adres kaydının bulunduğu tespit edilmiştir” ifadesini kullandı.



SANDIKTA TEMSİLCİLER VAR


Güven, seçimlerde hile yapılacağı yönündeki iddialara da değinerek, şunları kaydetti: “Sandık başında en son seçimde en çok oy almış 5 siyasi partinin temsilcisi ile diğer partilerin ve bağımsızların müşahitleri yer almaktadır. Tüm sayım döküm işlemleri sandık kurulu tarafından yapılmaktadır.Tutanağın bir örneği sandık alanına asılmakta, birer örneği tüm üyelere verilmektedir.”


#Yüksek Seçim Kurulu
#seçimler
#Sadi Güven
9 yıl önce