|

Kahramanmaraş’ta operasyona giden polise ateş açıldı: 1 polis şehit oldu

Cinayet şüphelisi olarak hakkında yakalama kararı bulunan Muhammet Karataş, Kahramanmaraş'ta bir otelde konakladığı sırada, kendisini almaya gelen polislerin üzerine ateş açtı. Saldırının ardından kaçan Karataş, özel harekat polisleri tarafından yakalandı. Operasyon esnasında yaralanan ve hastaneye kaldırılan polis memurlarından Barış Göl, kurtarılamayarak şehit oldu.

11:53 - 3/12/2020 Perşembe
Güncelleme: 16:23 - 3/12/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Özel harekat polisleri, kaçan şüphelinin yakalanması için kent genelinde operasyon başlattı.
Özel harekat polisleri, kaçan şüphelinin yakalanması için kent genelinde operasyon başlattı.

Alınan bilgiye göre, Antalya'daki cinayetten aranan Muhammet Karataş'ın (22) eşkaline uygun birinin İsmetpaşa Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi civarında olduğu, bu kişinin otelde kaldığı bilgisi üzerine bölgeye polis ekipleri yönlendirildi.


Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 3. katta bulunan otel odasına gittikleri sırada üst kat merdiven boşluğundan polislere ateş edildi.

Kaldırıldığı hastanede şehit oldu

Açılan ateş sonucu biri ağır 2 polis yaralandı. Hastaneye kaldırılan polislerden Barış Göl, kurtarılamayarak şehit oldu. Bölgeye çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Otelden kaçan zanlının yakalanması için kent genelinde çalışma başlatıldı. Şehrin giriş ve çıkışlarında denetimler arttırılırken kontrol noktalarında durdurulan araçlarda kimlik kontrolleri yapıldı.

Ekipler, zanlı Muhammet Karataş'ı Oduncular Sitesi'ndeki av malzemelerinin satıldığı iş yerinden mermi alırken yakaladı.

Zanlının olayın ardından otelden kaçması güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Bu arada, zanlıyla irtibatlı olduğu tespit edilen S.Ç. (22) de gözaltına alındı. Karataş'ın, Kahramanmaraş'a geldiğinde S.Ç'nin yanında 2-3 gün kaldığı öğrenildi.


Emniyetten açıklama

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş Asayiş Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Barış Göl, aranan şahsı yakalama çalışmaları esnasında çıkan çatışmada yaralanmış, kaldırıldığı Yörük Selim Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit olmuştur. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim" dedi.


#Kahramanmaraş
#Polise Saldırı
#Operasyon
#Otel
#Yaralı
#Polis
3 yıl önce