|

Adıyaman'da metan gazı paniği: Camiden 'dışarı çıkmayın' anonsu yapıldı

Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Mülk köyünde sızan metan gazından etkilenen 50 kişi rahatsızlandı. Mahallede cami hoparlörlerinden yapılan anonslarla kimsenin evden çıkamaması istendi. Öğrenciler ise okullardan çıkarılmadı. İhbar üzerine köye çok sayıda ambulans, AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi.

15:29 - 7/10/2019 Pazartesi
Güncelleme: 15:48 - 7/10/2019 Pazartesi
Köyde koku rahatsızlığı nedeniyle, camiden 'dışarı çıkmayın' anonsu yapılıyor.
Köyde koku rahatsızlığı nedeniyle, camiden 'dışarı çıkmayın' anonsu yapılıyor.

Kahta ilçesine bağlı Mülk köyünde kaynağı bilinmeyen metan gazından etkilenen vatandaşlar, olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra ambulanslarla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kahta Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Köyden sağlık ekipleri tarafından alınarak hastaneye getirilen hastalar, hastanede bulunan Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) alanlarında dezenfekte edildikten sonra hastane içerisine alındı.


Camiden 'dışarı çıkmayın' anonsu

Mahallede cami hoparlörlerinden yapılan anonslarla kimsenin evden çıkamaması istendi. Öğrenciler ise okullardan çıkarılmadı.

Ekipler köyde inceleme yapıyor

Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı köy giriş ve çıkışlarında sağlık ekipleri, UMKE ve itfaiye ekipleri hazır bekletiliyor.

#​Adıyaman
#Kahta
#Mülk köyü
#Metan gazı
5 yıl önce