|

Kahvaltı keyfi açık havada başka

Baharın gelişi, havaların ısınması, günlerin uzamaya başlaması derken evde vakit geçirmek sıkıcı bir hal almaya başladı. Yorucu ve yoğun geçen bir haftadan sonra herkesin iple çektiği Pazar kahvaltısı da evde tat vermez oldu. Biz de bu yüzden Pazar kahvaltısını açık havada yapabileceğiniz mekanları derledik.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2017 Pazar
Güncelleme: 21:02 - 8/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Kahvaltı keyfi açık havada başka
​Kahvaltı keyfi açık havada başka

Soğuk ve sıkıcı kış günlerini evde geçirdiğimiz günlere inat bugün kendimizi kırlara, sahil kenarlarına atmak için harika bir fırsat. Yeni başlayacak haftaya enerji depolamak için ilk olarak güzel bir Pazar kahvaltısına ne dersiniz? Açık hava mekanlarına giderek bir yandan güzel havaların keyfini çıkartıp bir yandan da kahvaltınızı yapabilirsiniz. Termuslara dolduracağınız çay, fırından alacağınız simit ve peynirle sahil kenarlarına ya da Emirgan Korusu ve Gülhane Parkı'na giderek piknik havasında kahvaltı keyfi yapabirsiniz.

EVDE OTURUYORMUŞ GİBİ

Boğaz'da mis gibi deniz havası alarak kahvaltı yapmak isteyenlere Çengelköy sahilindeki Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi ilk önerimiz. İsterseniz Çengelköy börekçisinden alacağınız lezzetli börek ve poğaçaları götürün isterseniz çay bahçesinden kahvaltı söyleyebilirisiniz. Sizler gibi güzel havaları değerlendirmek isteyen insanlarla dolu olan çınarın altındaki sıcak sohbetler günüze ayrı bir renk katacak.

BOĞAZ HAVASI EŞLİK EDİYOR

Avrupa Yakası'nda yaşayanlar için denize nazır kahvaltı yapmak isteyenlere önereceğimiz yer Gülhane Parkı içerisinde yer alan çay bahçesi olacaktı. Fakat orası kapanınca Sirkeci'de bulunan Sarayburnu Aile Çay Bahçesi'ni tavsiye edebiliriz. Girişteki otopark görüntüsü canınızı sıkabilir ama araçla gidiyorsanız park yeri aramanıza gerek yok. Yeniköy'de de denizin tam kenarında minik bir kafe var. Yalıların arasına sıkışmış küçük bir yer. Deniz kokusunu içinize çeke çeke çayınızı yudumlayabileceğiniz, yumurta çeşitlerinde bol malzemeyle karşılaşacağınız Emek Kafe, oturup doyasıya manzara izleyebileceginiz bir yer. Serpme kahvaltısıyla ünlü ve fiyatları uygun.

MEKANDAN MEKAN BEĞEN

Karaköy'ün nasıl Bankalar Caddesi varsa Beşiktaş'ın da meşhur kahvaltıcılar sokağı var. Bir sürü kahvaltı mekanının yan yana olduğu Çelebioğlu sokakta her damak tadına uygun kahvaltı lezzeti mevcut. Her kahvaltıcı dükkanının önündeki masa sandalyeler sayesinde havanın ve kahvaltının tadını çıkartırabilir sokağın hareketliliğiyle siz de canlanabilirsiniz. Burada Pazar kahvaltısı yapmak istiyorsanız hızlı olmanız gerekiyor. Haftaiçi yoğunluğu düşünüldüğünde Pazar sabahı sıra bekleyebilirsiniz.

Şehrin içinde sessiz bir mekan

Beşiktaş gibi 'şehrin içinde olsun ama kalabalık olmasın' diyorsanız Harbiye Askeri Müzesi'nin yanındaki Sanatçılar Parkı'nda yer alan Marmelat Pera Nişantaşı tam size göre. Anadolu’nun dört bir yanındaki küçük işletmelerden gelen doğal ve katkısız ürünlerle hazırlanan kahvaltı sofrası şehrin içinde sessiz sakin kahvaltı yapmak isteyenleri bekliyor.


Kaliteli olduğu kadar uygun

Kalabalık bir ailesiniz ve piknik havasında kahvaltı yapmak istemiyorsanız sizlere de önereceğimiz en uygun yerler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Tesisleri. Hemen hemen her ilçede bulunan sosyal tesislerin mevcut olan açık alanlarında hem kaliteli hem de cebinize uygun olarak kahvaltı yapabilir yeşile ve maviye doyabilrsiniz.

#Bahar
#Pazar
#Kahvaltı
7 yıl önce