|

Kalın'dan NY Times'a kapak olacak cevap

Gezi olaylarından bu yana yaptığı yayınlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'yi karalamaya yönelik kampanyanın öncülüğünü yapan New York Times gazetesi, yine bel altı vurmaya çalıştı. ABD'li gazete bu kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı diline doladı. Times'a jet yanıt ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi.

Yeni Şafak
13:09 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 10:12 - 5/06/2015 Cuma
Diğer

New York Times'ın Türkiye aleyhine gerçekleştirdiği karalama kampanyası, hız kesmek bilmiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı son dönemlerde sıklıkla hedef tahtasına koyan New York Times gazetesi, bu kez de Twitter hesabından "Hangi liderin Beyaz Saray'ın 30 katı büyüklüğünde, 1150 odalı sarayı var?" sorusunu sorarak, Erdoğan'ı kamuoyu önünde küçük düşürmeye çalıştı.



New York Times'a yanıt ise, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın Tiwitter hesabından İngilizce olarak, "Hangi gazete anti-Erdoğan lobinin avukatı olarak hizmet vermektedir? "Which newspaper serves as a mouthpiece for that anti-Erdogan lobby?" sorusunu sorarak New York Times'a yanıt verdi.







#ibrahim kalın
#cumhurbaşkanlığı sözcüsü
#ibrahim kalın twitter
9 yıl önce