|

Kampüs terörüyle de mücadele edilmeli

59 STK’nın imzaladığı “Bizi Bölemeyeceksiniz” başlıklı bildiriyi okuyan Yalçın Topçu “Terörle topyekûn mücadele edilmelidir. Dağdaki, şehirdeki, Meclis’teki, kamudakileri derken kampüslerdekileri de gözardı etmeden terörle mücadele edilmeli” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/01/2016 Salı
Güncelleme: 02:53 - 19/01/2016 Salı
Yeni Şafak

Bin 128 akademisyenlerin imza attığı terör bildirisine karşı Türkiye genelinde 59 STK ortak açıklama yayınladı. Bildiriyi 63. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu okudu. “Bizi Bölemeyeceksiniz” adlı bildiriyi açıklayan Topçu, “En son gündemi işgal eden azınlık, marjinal, ipi nerede olduğu belli olan bir grubun imzaladığı bildiri infiale sebep oldu. İçinde yaşadığı milletin acı ve sevinçlerine yabancı olan, bu toprağın kan bağıyla değil can bağıyla vatan edildiğinden bihaber, Malazgirt'in, Çanakkale'nin, Sakarya'nın ruhundan zerre nasip almamış, her şeyde devleti suçlama hafif meşrepliğiyle hareket eden sözde akademisyenlerin imza vererek suni gündem oluşturmaya çalıştığı malum ihanet bildirisine karşı memleket ve millet sevdalısı bazı sivil toplum kuruluşlarının duygu ve düşüncelerini kamuoyumuzla paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi.



HANGİ TÜRKİYE'DE YAŞIYORLAR


“Sözde akademisyenlerin, sözde aydınların imzaladıkları metin ile Türkiye'de yaşanan gerçekler hiçbir şekilde birbiriyle uyuşmuyor” diyen Topçu şöyle devam etti: “Pazar alışverişindeyken öldürülen binbaşı, uyurken evi yakılan uzman çavuş, kaçırılıp işkenceyle katledilen öğretmen ve beşikteki bine yakın bebek, binlerce şehit, yetim kalan çocukların baş sorumlusu olan bir terör örgütünü es geçip olayları devlete fatura etmek, ihanetten ve mankurtluktan başka bir şey değildir. Bunlar hangi Türkiye'de yaşıyor, doğrusu merak ediyoruz" şeklinde konuştu.



KANUNLARIN GEREĞİ YAPILMALI


Terörle topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Topçu şöyle devam etti: "Dağdaki, köydeki, şehirdeki, Meclis'teki, kamudakileri derken kampüslerdekileri de göz ardı etmeden terörle mücadele edilmeli. Bölge insanı terörün cenderesinden kurtarılıncaya kadar bu haklı mücadele devam etmelidir. Söz konusu ihanet bildirisinde imzası olanlara karşı kanunlarımızın gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.



O akademisyen görevden alındı


Terör destekçisi bildirisinde imzası bulunduğu ve sosyal medya hesabından şehit düşen asker ve polisler için ağır ifadelerin yer aldığı bir yazı paylaşan Anadolu Üniversitesi Araştırma Görevlisi Vedat Toprak görevinden uzaklaştırıldı. Toprak, sosyal medya hesabından şehit düşen askerler ve polisler için çirkin ifadelerin yer aldığı bir paylaşımda bulunmuş ve görev başındaki polisleri "üniformalı seri katiller olarak" tanımlamıştı.


#Bizi Bölemeyeceksiniz
#59 STK
#Yalçın Topçu
8 yıl önce