|

Kamu görevlilerinin yurtdışı için belge zorunluluğu kalkacak

Kamu çalışanlarının yurt dışına çıkışları için gerekli olan 'belge' zorunluluğu kaldırıldı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kamu çalışanlarının yurt dışına çıkışlarında 'özel izin belgesi' göstermeleri gerekiyordu.

Yeni Şafak
18:22 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 19:53 - 30/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv
Bakanlar Kurulu toplantısında sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ,
kamu çalışanlarının yurt dışına çıkışları için zorunlu olan belge konusunda yeni karar
alındığını açıkladı. Bakan Bozdağ, yurt dışı için belge zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı.

Bozdağ şu ifadelere yer verdi:


  • "Bugün Bakanlar Kurulumuzda FETÖ/PDY 15 Temmuz 2016 Tarihinde darbeye kalkışması sonrasında alınan tedbirlerden bir tanesinin 15 Kasımdan geçerli olmak üzere yürürlükten kaldırılmasını hususu da karara bağlanmıştır. Bildiğiniz gibi bu tedbirlerden birisi kamu görevlilerinin yurtdışına çıkarken çalıştıkları kurumdan yurtdışına çıkmalarında sakınca yoktur şeklinde bir belge aranıyordu. Ayrıca yakınları da hakeza böyle bir uygulamaya muhatap oluyordu. Bunun yanında KKTC, Ukrayna ve Gürcistan’a giden vatandaşlarımız nüfus cüzdanı ile yurt dışına çıkıyorlar, ancak bunlarla ilgili de SGK sorgulaması yapılıyor. Eğer kamu görevlisiyse kurumlarından bu belge isteniyordu. Bu bir takım zorluklara da yer açıyordu. Ancak o günün şartlarında Ülkemiz için böyle bir tedbirin alınma zorunluluğu olduğundan bu karar alınmıştı. Gelinene noktada bu tedbire 15 Kasımdan itibaren artık ihtiyaç kalmamıştır. Bundan sonra kamu görevlileri böyle bir belge bulundurmak zorunda kalmadan izin aldıkları takdirde yurtdışı seyahati yapabileceklerdir. Ayrıca böyle bir sorgulamada bu açıdan yapılmayacaktır. Zira teknik imkanlar çerçevesinde adli olarak yurtdışına çıkma yasağı olanlar ya da pasaportunda tahdit olanlar dışında rahatlıkla yurtdışına çıkabileceklerdir. Bunun da hayırlı olmasını temenni ediyorum."

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kamu çalışanlarının yurt dışına çıkışlarında '
özel izin belgesi
' göstermeleri zorunlu hale getirilmişti.

#Bakanlar Kurulu
#15 Temmuz
6 yıl önce