|

Kanayan yaraları saracağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terörden temizlenen Şırnak'ta “ne kadar kanayan yara varsa onların sarılması için çalıştıklarını" söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/05/2017 Salı
Güncelleme: 05:36 - 2/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Mehmet Özhaseki, Şırnak’ta çocuklara hediyeler verdi.
Mehmet Özhaseki, Şırnak’ta çocuklara hediyeler verdi.

Terörden temizlenen bölgelerde başlayan yeniden inşa süreci hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Özellikle terörün yoğun yaşadığı 7 bölge var. Biz bu 7 bölgede inşa faaliyetine, zararların giderilmesi faaliyetlerine başladık. Tabi gittiğimiz yerlerde insanlar yaralı, üzgünler. Bu tür olaylar yaşanmış. Orada iki şey isteniyor devletten, birisi ‘güvenliği artırın, artık teröristler bölgeye girmesin, hendek çukur kazmasın’ istiyorlar. Askere polise dua ediyorlar. İkincisi ‘burada çatışma yaşandı, evler iş yerleri yıkıldı, bu yıkılan yerlerde zararımızı giderin’ diyorlar. Bu konuda da biz devlet olarak şefkatli davranıyoruz. Çünkü vatandaşın bir günahı yok. Şimdi ne kadar kanayan yara varsa onların sarılması için çalışıyoruz. Vatandaşın taleplerini karşılamayı devletin birinci esas görevi olarak görüyoruz” diye konuştu.

DAĞA PARA GÖNDERDİLER

7 Haziran seçimlerinde halka zorla kendi lehlerinde oy kullandırtıldığını hatırlatan Özhaseki, şunları kaydetti: “Döve döve kapılarda durarak seçtirmişler. Belediyeler, dağdaki kadroya eleman yetiştirme ve gönderme şubesi olmuş. Lojistik üssü olmuş. Eline geçen her ihalede hile yaparak dağa para göndermiş.”

#​Çevre ve Şehircilik Bakanı
#Mehmet Özhaseki
7 yıl önce