|

Kapıköy’de ulaşım çilesi çözüm bekliyor

Özellikle İran’dan Türkiye tarafına geçen turistleri taşıyan minibüslerin sayısı azaldığı için turistler dondurucu soğukta saatlerce kuyrukta bekliyor. Hem turistler hem de turizmciler sorunun giderilmesini istiyor.

Yeni Şafak
04:00 - 11/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:43 - 11/02/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Sınır kapısında yolculuk eziyete dönüşüyor.
Sınır kapısında yolculuk eziyete dönüşüyor.

Van’ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı’nda İranlı turistlerin yaşadığı ulaşım sıkıntısı çözüm bekliyor. Turistleri Türkiye’ye geçiş yaptıktan sonra taşıyan minibüslerin sayısının azaltılması, turistlerin dondurucu soğukta saatlerce beklemesine ve turizmcilerin tepkisine neden oluyor. Havanın soğuk olması nedeniyle kapıda uzun kuyruklar oluşturan İranlı turistler, ulaşım sıkıntısının bir an evvel giderilmesini istediler.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, yıllardır kapıda ulaşım noktasında ciddi sıkıntıların yaşandığını ifade ederek, yetkililerin bir an evvel bu sıkıntının giderilmesi noktasında gereken hassasiyeti göstermesini istedi.

‘ÇAMURUN İÇİNDE BEKLİYORLAR’

Kapıköy sınır kapısında İranlı turistlerin eksi 25 derece soğukta saatlerce beklediğini belirten Özgökçe, “Kapıya gittiğimizde korkunç bir manzara ile karşılaştık. Aralarında çocuk ve kadınların da olduğu yaklaşık 500 turist, çamurun içinde zor şartlarda bekliyordu. Ülkelerindeki üç günlük tatili ülkemizde geçirmek isteyen İranlı turistlerin yaşadığı sıkıntının bir an önce çözüme kavuşturulmalı” diye konuştu.

Sorunun turizmi de olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Özgökçe, “
Gelen konuklar biran önce otellerine yerleşip gezmek ve alışveriş yapmak ister. Ancak dün saat 15.30 gibi kapı kapandı. Orada yaklaşık 300-400 kişi hala bekliyordu. Pazar günü toplu olarak geri dönecekler. Kooperatifin araç sayısıyla bu mümkün değil
” dedi.

‘KALICI ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ’

Van Otelciler Derneği Başkanı Reşat Yeşilağaç ise ulaşımda yaşanan sıkıntının kalıcı bir çözüme kavuşturulması gerektiğinin altını çizerek, “Yetkililerin bu üç günlük tatil için geçici bir çözüm bulmasını ve bundan sonra da kalıcı bir çözüm üretmesini istiyoruz. Daha öncede bu sıkıntıları yaşadık. Ama maalesef herhangi bir çözüm bulunamadı” ifadelerine yer verdi.

  • Elite World Van Hotel Genel Müdür Yardımcısı Salih Çiftçi de İranlı turistlerin sınırda yaşadığı sıkıntıların bölgeyi olumsuz yönde etkilediğini belirterek, “Bu sadece turizm sektörünün değil esnafın da dört gözle beklediği bir yoğunluktu. Bu sıkıntılar, yoğunluğu ciddi oranda etkiliyor. Yetkililerimizin konuya hassasiyetle bakmasını vedesteklerini biraz daha arttırmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.
#İran
#Türkiye
5 yıl önce