|

Kara propaganda cezasız kalmayacak

Finlandiya’da yayın yapan YLE Televizyonu, geçtiğimiz Ocak ayında FETÖ firarilerinin nasıl yaşadıklarını anlattığı iddia edilen bir belgesel yayınladı. Belgeselde, İstanbul’da yaşayan bir öğretmen karı-kocanın iftiraları kullanıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 10:52 - 20/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Finlandiya televizyonunda FETÖ propagandası
Finlandiya televizyonunda FETÖ propagandası

“FETÖ’cü aile” diye bahsedilen, yüzleri kapatılan, isimleri açıklanmayan öğretmen çift, Türkiye’yi karalamanın yanı sıra FETÖ propagandası içerikli ifadeler de kullandı. FETÖ'cü çift, “Evden çıkarken geri gelecek miyiz belli değil. Kendi içimizde hapis hayatı yaşıyoruz. Evin adresi adımıza değil. Arabanın köşesinde kullanmadığımız halde bir sigara ve çakmak var. Bir yere giderken apartman güvende mi, parka bahçeye gidersek kamera var mı? Piknik yapsak orada zabıta var mı diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

EŞİ ADLİ KONTROLLE SERBEST

Öğretmen çiftin bulunabilmesi amacıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. İstanbul polisinin görüntülerden yola çıkarak sürdüğü iz üzerine görüntülerdeki araç Esenyurt'ta i bir sitede bulundu. Torpidosunda sigara ve çakmaklık, arka camında ise Türk bayrağı bulunan aracın Serdar ve Merve A. çiftine ait olduğu belirlendi. Şüpheliler çıkarıldıkları Nöbetçi Hâkimlikte sorgulandı. Serdar A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken eşi Merve A. ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Serdar A., hakimlikteki sorgusunda ise FETÖ’cü olduğunu inkâr etti. Savcılık FETÖ'cü çift için “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlaması 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.



#Finlandiye
#FETÖ
6 yıl önce