|

Karaca'dan tutuklama kararına itiraz

14 Aralık Operasyonu kapsamında "Terör örgütü yöneticiliği" gerekçesiyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca tutuklama kararına itiraz etti.

15:35 - 22/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 18:33 - 22/12/2014 Pazartesi
DHA

Karaca'nın avukatı Fikret Duran tarafından İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sunulan 6 sayfalık dilekçede, tutuklama kararının kaldırılması istendi.


Hidayet Karaca ile Fethullah Gülen arasında geçtiği iddia edilen ve internette dolaşan telefon görüşmelerinin "montaj" olduğu ifade edilen dilekçede, konuya ilişkin olarak da ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundukları hatırlatıldı.


Dilekçede, Gülen'in talimatıyla 'Tek Türkiye' isimli diziye "Karanlık Kurul" sahnesinin konulduğu iddialarına da değinildi. Dizinin 9 Nisan 2009 ve 15 Nisan 2009 arasında yayınlandığına dikkat çekilen dilekçede, Gülen ile Karaca arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın ise 20 Eylül 2013 tarihinde geçtiğinin savcılık tarafından değerlendirildiği belirtildi. Dilekçede, "Bu haliyle dahi baktığımızda, dizinin yapıldığı iddia edilen konuşmadan 4 yıl önce yayınlandığı anlaşılmaktadır. Gülen'in talimatıyla 'Karanlık Kurul' sahnesinin konulduğunu iddia etmek, hayatın olağan akışına ve hiçbir hukuk, mantık kaidesi ile izah edilemeyecek bir iddiadır" denildi.


Soruşturma için 'makul şüphe" yetse de, somut delile dayalı şüphe şartı aranması gerektiği vurgulanan dilekçede, Hidayet Karaca'nın kaçma şüphesinin olmadığı belirtilerek, tutuklama kararının kaldırılması istendi.

#hidayet karaca
#karaca itiraz
#karaca tutuklu
9 yıl önce