|

Karamollaoğlu'dan anayasa iddialarına ilk yorum: İttifak ilkelerini ele aldık, ne anayasası?

CHP, İYİ Parti, SP ve HDP’nin, anayasa profesörü İbrahim Kaboğlu öncülüğünde anayasa taslağı hazırladığına ilişkin iddialara, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İki buçuk sene önce seçimlere giderken millet ittifakının temelini oluşturan esas ilkeler, birkaç toplantıda ele alındı, bir metin halinde getirildi ve deklare edildi. Ne anayasası?" diyerek tepki gösterdi.

08:58 - 19/11/2020 Perşembe
Güncelleme: 09:21 - 19/11/2020 Perşembe
AA
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu

CHP, İYİ Parti, SP ve HDP’nin, Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu öncülüğünde hazırladığı iddia edilen Anayasa taslağına ilişkin iddiaya muhatap partilerden açıklamalar gelmeye devam ediyor.


Saadet Partisi Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da anayasa iddialarına tepki gösterdi.

"Millet İttifak'ının ilkelerini belirledik"

Millet ittifakının 2018'de HDP'yi de dahil ederek yeni bir anayasa üzerinde çalıştığı iddiasını reddeden Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Bu kadar saçmalığa kim itibar ediyor, anlamıyorum. İki buçuk sene önce seçimlere giderken millet ittifakının temelini oluşturan esas ilkeler, birkaç toplantıda ele alındı, bir metin halinde getirildi ve deklare edildi. Millet ittifakının hangi temellere oturduğunu göstermek için, anayasa yapmak için değil. Seçime gidiliyor, ne anayasası?"


#saadet partisi
#anayasa taslağı
#millet ittifakı
#temel karamollaoğlu
#iyi parti
#chp
#hdp
3 yıl önce