|

Karayılan'ın 'ateşkes' talimatı PKK'yı ikiye böldü

Terör eylemlerindeki artış sürerken eylül ayının ilk haftasında, PKK/KCK örgütünün üst yönetiminin; izlenecek strateji konusunda yaptığı toplantı; istihbarat raporlarına girdi. Raporlarda yer alan ifadelere göre, Murat Karayılan ve bazı terör örgütü yöneticilerinin ateşkes talimatı verdiği, ancak Duran Kalkan ve Cemil Bayık'ın karşı çıktığı iddia edildi.

Yeni Şafak
12:08 - 12/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:33 - 12/09/2015 Cumartesi
Diğer

Tüm il emniyet müdürlüklerine gönderilen raporlara göre toplantıda Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Sabri Ok ile Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar, “erken seçimlerde zarar görülmemesi için 1 Kasım 2015'e kadar ateşkes ilan edilmesini" istedi.



"Karayılan talimatı verdi, Kalkan ve Bayık karşı çıktı"


Ancak Duran Kalkan, Cemil Bayık ve HPG yöneticilerinin çoğunluğu ateşkes ilanına karşı çıktı. Toplantıda, çatışmaların 2015 Eylül ayında da aynı şiddette sürdürülmesi kararı da alındı. Habertürk'te yer alan habere göre, toplantı sonrası Karayılan'ın telsiz ile örgüt mensuplarına verdiği; kendileri için önemli olanın kasım ayında yapılacak seçimler değil örgütün hamleleri olduğu yönündeki talimat da istihbarat raporlarına yansıdı.



"Silahla gezin"


Örgütün üst düzey mensuplarının kendi aralarındaki telsiz konuşmalarında dağ kadrosunda bulunan elemanlardan şehirlerde ağır silahlarla görüntü vermesini istedikleri bildirildi. Böylece gerçekleştirilecek eylemlerin terör eylemlerinden ziyade, halk harekâtı izlemini yaratmasını amaçladıklarının tespit edildiği belirtildi.



#murat karayılan
#pkk yöneticileri
#1 kasım seçimleri
#pkk saldırıları
9 yıl önce