|

Kardelenleri uyandırmış

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında önemli itiraflarda bulunarak örgütü deşifre eden mahrem imamlardan Haluk S., Ankara'da da ifade verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/02/2017 Salı
Güncelleme: 03:16 - 7/02/2017 Salı
Yeni Şafak
FETÖ elebaşı Gülen
FETÖ elebaşı Gülen

Ankara Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturmalarına da “bilgi sahibi” sıfatıyla ifadesi giren Haluk S., FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki yapılanmasını anlattı. FETÖ ile irtibatının lise yıllarına dayandığını söyleyen Haluk S., 1993 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'ni kazandıktan sonra örgütün askeri öğrencilerle ilgilenen “hususi sorumlusu” olarak görevlendirildiğini kaydetti.



DARBE KANSIZ OLACAK!


Haluk S. şunları anlattı: “2014 yılına kadar İzmir'de mütevelli heyetinde yer alıyordum. İmamlarla yaptığım görüşmelerin birinde, daha önceden duyduğum 'kardelenler uyandığında bahar gelmiştir' sözüne atfen, 'kardelenler uyanıyor, bahar çok yakın' lafını duyunca endişelendim. Bu söz bende askeri birimlerde yetişen elemanların kansız darbe ile yönetimi ele alacakları kanısı uyandırdı. Çünkü 90'lı yıllarda 'darbe kanlı mı olacak kansız mı olacak' lafları gazetelerde çıkarken, Fetullah Gülen 5. Kat (Kolej) toplantılarında 'darbe kansız ve güzel olacak' diyordu. Daha sonra da yapı ile irtibatımı kestim.”



#Ankara Başsavcılığı
#İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı
#FETÖ
#TSK
7 yıl önce