|

"Karma eğitimin kaldırılması" oylanmayacak

19. Milli Eğitim Şurası'nda Eğitim-Bir-Sen'in "karma eğitimin kaldırılması" yönündeki önerisinin gündem dışı bir konu olduğundan komisyon tarafından oylanmayacağı bildirildi.

Yeni Şafak
17:47 - 4/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:50 - 4/12/2014 Perşembe
AA

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip, 19. Milli Eğitim Şurası'nda Eğitim-Bir-Sen'in "karma eğitimin kaldırılması" yönündeki önerisinin gündem dışı bir konu olduğundan komisyon tarafından oylanmayacağını bildirdi. 


Karip, komisyon çalışmaları sürerken gazetecilere yaptığı açıklamada, 19. Milli Eğitim Şurası'nda Eğitim Bir-Sen tarafından gündeme getirilen karma eğitim tartışmaları ile ilgili açıklama yaptı. 


Emin Karip, "Gündem dışı hiçbir şey şurada öneri olarak kabul edilemez, genel kurul oylamasına sunulamaz" dedi.


Okul Güvenliği Komisyonu'nda bu konunun görüşüleceği yönündeki söylemlere değinen Karip, şöyle konuştu:


"Grubun bütün önerilerini tek tek kontrol ettim. Orada böyle bir şey yok. İkincisi zaten bunun gündeme alınması mümkün değil. Konularımız belli. Bu konular içinde karma eğitim ya da başka bir konu olabilir; sadece bu konuyla da sınırlı değil, hiçbir şekilde bu gündemin dahilinde olmayan bir şey, ne komisyonlarda, ne çalışma gruplarında, ne de genel kurulda oylanabilir veya kabul edilebilir."  

#eğitim
#okul
#karma eğitimin kaldırılması
#19. Milli Eğitim Şurası
9 yıl önce