|

Başbakan Yıldırım: Karşılığını veriyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) araç teslim töreninde konuştu. Terörle mücadelede gelinen noktanın önemine vurgu yapan Yıldırım, Türkiye'ye karşı saldırıların karşılığının verildiğini söyledi.

Yeni Şafak
11:46 - 19/01/2018 Cuma
Güncelleme: 15:10 - 19/01/2018 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan
Binali Yıldırım
, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) araç teslim töreninde konuştu. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Deprem haritası güncellendi nerede hangi tehlike var biliyoruz. Bundan sonra depremlerden büyük felaketler olursa 'Ya ne yapalım' deme şansımız yok. Bu bilincin yerleşmesi lazım.

Eğer tedbirimiz yoksa önceden öyle bir felaketle karşılaştığınızda ne yapacağınızı bilmiyorsanız o zaman sıkıntı var. Bunun şeyi nedir? Panik... Daha önce bunun senaryosunu defalarca provasını yapmadıysanız panik olursunuz. Panik olunca da elinizde ne kadar imkan olursa olsun kullanamazsınız.

Gerekli karşılığı veriyoruz

Terör bakımından büyük zorluklar yaşıyoruz yıllardır devam ediyor mücadelemiz. Son iki yılda teröre karşı savunma değil taarruz yaklaşımız ile devlet otoritesi tamamen sağlanmış durumda. Bu yetmez sınırlarımızda takip sistemlerini artırıyoruz. Sınırlarımız ötesinden gelen saldırılara karşı gerekli karşılığı veriyoruz.

#Binali Yıldırım
#AFAD
6 yıl önce