|

Karşınızda Bangalore Torpedo

Siirt’te PKK’ya ait 18 sığınak ve barınak tespit edildi. Aramalarda, ABD’nin YPG’ye verdiği silahlara da rastlandı. Amerikan yapımı 2 adet Bangalore Torpedo bulundu. Zırhlı araçların geçişinde tuzaklanan ve çok etkili olduğu bilinen bu patlayıcılar, bölgede ilk kez ele geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 00:52 - 5/12/2017 Salı
Yeni Şafak
ABD’nin YPG’ye verdiği silahlar Siirt’ten çıktı
ABD’nin YPG’ye verdiği silahlar Siirt’ten çıktı

Siirt’in Eruh ve Pervari ilçe sınırları arasında PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda tespit edilen 18 sığınak ve barınakta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Vali Ali Fuat Atik, İl Jandarma Alay Komutanlığında yaptığı konuşmada, 9 Eylül’de eski Kemerli köyü muhtarını katleden teröristlerden 3’ünün de 16 Kasım’da etkisiz hale getirildiğini söyledi. Vali Atik, PKK’lı teröristlere yönelik Eruh ve Pervari ilçe sınırları arasındaki Akmeşe bölgesinde 30 Kasım’da başlayan ve bir hafta süren geniş kapsamlı bir operasyon düzenlendiğini anlattı.

BİR DÜNYA SİLAH VE MÜHİMMAT

Operasyon kapsamında 12 kalaşnikof, biksi, RPG-7 roketatar, 16 el bombası, Amerikan yapımı 2 “Bangalore Torpedo”, 2 mayın, 188 kilogram amonyum nitrat, 3 kilogram C4 ve A4 patlayıcı, 246 kalemtıraşlı patlayıcı düzeneği, 8 bin 324 fişek, 52 uçaksavar mühimmatı, 15 doçka mühimmatı ve 18 telsiz ele geçirildi. Konuşmanın ardından Albay Uğur Özmen, ele geçirilen mühimmatları tek tek basın mensuplarına tanıttı. Kalemtıraşlı patlayıcı düzenekleri de dikkat çekti.

BÖLGEDE İLK KEZ GÖRÜLDÜ

Albay Uğur Özmen, “Bölgede ilk kez ele geçirilen Bangalore Torpedo dediğimiz; her biri 1.5 metre uzunluğunda ve içerisinde 6.5 kilogram ağırlığında yüksek patlayıcıya sahip bir torpido. Bunlar ilk kez bu bölgede ele geçiriliyor. Buradaki zaman ayarlı patlayıcılar çalışır durumda ve zamanları da işlemektedir. Yaklaşık 300’e yakın bu tür elektronik patlayıcı düzenek ele geçirdik” diye konuştu. Ele geçirilen Amerikan yapımı “Bangalore Torpedo”nun (boru tipi patlayıcı) tel engeller ve mayın tarlalarında geçit açmakta kullanıldığı belirtildi. Zırhlı araçların geçişinde de tuzaklanan bu patlayıcıların çok etkili olduğu biliniyor.


Teröristlerin, kalemtıraş kullanarak elde ettiği patlayıcı düzenekleri dikkat çekti.

#Siirt
#PKK
#ABD
#YPG
#Silah
6 yıl önce