|

Kataloğun sırrı çözüldü

Gaziantep 10. Ağır Ceza Mahkemesince, Yargıtay tetkik hakimliğinden ihraç edilen Oğuzhan Kır'a verilen hapis Kır'a 9 yıl 4 ay hapis cezasının gerekçeli kararında, örgütün katalog evliliği hakkında bilgiler yer aldı.

Haber Merkezi
04:01 - 18/12/2018 Salı
Güncelleme: 03:31 - 18/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Örgütün katalog imamları operasyonlarla gözaltına alınmıştı.
Örgütün katalog imamları operasyonlarla gözaltına alınmıştı.

Kararda, "Örgüt mensubunun, kendilerinden olmayan bir kadınla evlenmesi örgüt tarafından benimsenmeyen bir eylem olarak kabul edilmektedir. Örgütsel bağı kuvvetlendirmek ve muhafaza etmek amacıyla katalog evliliği yapılmaktadır. Örgüt, katalog evliliğini kabul etmeyenlere mesafeli davranıp, örgütten uzaklaştırarak üçüncü kişilerin örgütün sırlarına vakıf olmasını engellemeyi amaçlamıştır." ifadeleri yer aldı.

BİRBİRİYLE EŞTEN BAĞLAMIŞLAR

Katalog evliliğinde kişilerin iradesinin bulunmadığı belirtilen kararda, "Örgüt, has tabakasını kendi içinden evlendirmekte. Örgüte bağlılığı artırmak için bu tür bir evlilik teşvik edilmektedir. Böyle bir evlilik yapan örgütten kolay kolay ayrılamaz. Fetullah Gülen örgütün üst yönetimini bu şekilde birbiriyle evlendirip üyeleri eşten bağlamıştır." bilgilerine yer verildi.

GÖRÜŞMELER TEK TEK YAPILIR

Kararda, sanık Kır'ın da sohbetlere katılan kişilere kendisini "evlendirme abisi" olarak tanıtıp, bu kişilerle evlilik konusunda toplantılar düzenlediği ve sohbetlere katılan kişilerle tek tek görüşerek ve bu kişilere aday resimlerini göstererek katalog evliliği yapmaları yönünde ikna faaliyetleri yürüttüğü ifade edildi.

#FETÖ
#Gaziantep
5 yıl önce