|

Katliam gibi

Düğün için yola çıkan 2 ailenin içinde bulunduğu otomobil, Erzincan’da karşı yönden gelen araçla kafa kafaya çarpıştı. Ortalığın kan gölüne döndüğü katliam gibi kazada 3’ü çocuk 7 kişi feci şekilde can verirken, 3 kişi de yaralandı

Haber Merkezi
04:00 - 26/08/2018 Pazar
Güncelleme: 03:41 - 26/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Feci kazada 3’ü çocuk 7 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı.
Feci kazada 3’ü çocuk 7 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı.

Erzincan’da iki otomobilin çarpışması sonucu 3’ü çocuk 7 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı. Korkunç kaza, dün saat 06.00 sıralarında Erzincan-Sivas kara yolunun Heybeli köyü kavşağında meydana geldi. Kocaeli’de özel güvenlik görevlisi olan Kamil Karataş, Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki kız kardeşinin düğününe gitmek için otobüste yer bulamayınca, bir otomobil kiraladı. Karataş, eşi Duygu ve 1 yaşındaki kızı Esmanur Karataş ile birlikte 34 LJ 1087 plakalı otomobille yol çıktı. Ankara’da oturan akrabaları döner ustası Güven Zehir (29), eşi Demet ve kızları Eylül (3) ve Yaren Zehir’i (4) de yanına alan Karataş’ın kullandığı otomobil, Erzincan- Sivas Karayolu’nun Heybeli köyü kavşağında karşı yönden gelen Hüseyin Adıbelli (32) yönetimindeki 34 JD 4252 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı.



ARAÇLAR HURDAYA DÖNDÜ

Şiddetli çarpma sonucu ortalık adeta savaş alanına dönerken, sürücüler ile otomobillerdeki 8 kişi araçlarda sıkıştı. Feci manzarayı gören diğer sürücüler hemen telefonlara sarılarak yardım istedi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Feci kazada, Kamil Karataş ile aynı araçta bulunan kızı Esmanur Karataş (1), Güven Zehir, kızları Eylül (3) ve Yaren Zehir (4) ile diğer aracın sürücüsü Hüseyin Adıbelli ile aynı otomobildeki Burhan Olcay (30) hayatını kaybetti. Karataş’ın eşi Duygu Karataş, kuzeni Demet Zehir ile diğer otomobildeki Mahsun Yıldırım yaralandı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. İtfaiye ve AFAD ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu hurdaya dönen araçlardan çıkartılan cenazeler, aynı hastanenin morguna konuldu.


DÜĞÜN YOLU KANA BULANDI

Karataş ve Zehir ailelerinin, sürücü Kamil Karataş’ın kardeşinin Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki düğününe katılmak için yola çıktıkları belirtildi. Diğer aracın sürücüsü Hüseyin Adıbelli ile Burhan Olcay ve Mahsun Yıldırım’ın, Kurban Bayramı tatilini geçirdikleri Gaziantep’ten gezmek için Erzurum’a geldikleri, kazanın İstanbul’a dönüş yolunda meydana geldiği kaydedildi. Kaza nedeniyle yolda ulaşım uzun süre akladı. Araçların kara yolundan kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.


Kazayı görünce konvoyu durdurdu

TBMM Başkanı Binali Yıldırım kazazedelerin yardımına koştu. Yıldırım, Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere geldiği baba ocağı Erzincan’ın Refahiye ilçesindeki Bakacak köyü sakinleri ile bir araya geldikten sonra ilçe merkezine dönüşe geçti. Yıldırım, dönüşte Sivas-Erzincan kara yolunun Refahiye ilçe merkezi girişindeki kavşakta bir trafik kazası ile karşılaşınca konvoyu durdurdu. Makam aracından inen Yıldırım, yanlarına gittiği bizzat ilgilendiği yaralılara “geçmiş olsun” dileğinde bulundu.

#Erzincan
#Kaza
#Trafik Kazası
6 yıl önce