|

'Kavga edin' diyen Şimşek'e suç duyurusu

İha
00:00 - 13/09/2010 Pazartesi
Güncelleme: 17:00 - 13/09/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
'Kavga edin' diyen Şimşek'e suç duyurusu
'Kavga edin' diyen Şimşek'e suç duyurusu

Bursa Genç Demokrat Gönüllüler Grubu, 12 Eylül Referandumu'nda partili gençlere, "Gerekirse kavga edin, bir gece nezarette kalmaktan bir şey olmaz" diyen CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek hakkında suç duyurusunda bulundu.


Bursa Adliye Sarayı önünde toplanan Bursa Genç Demokrat Gönüllüler Grubu üyeleri, Berhan Şimşek'in yaptığı açıklamayı protesto etti. Bursa Genç Demokrat Gönüllüler Grubu Başkanı Yasin Susam ve arkadaşları, Berhan Şimşek hakkında, 'suçu övmek ve suça özendirmek' iddiasıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.


Susam, Berhan Şimşek'in referandum öncesinde İstanbul'da bir düğün salonunda partili gençlere yönelik yaptığı konuşmada, "Gerekirse kavga edin ve sandığa resmen darbe indirin" talimatında bulunduğunu öne sürdü.

Susam, "CHP İl Başkanı Sayın Berhan Şimşek'i şiddetle kınıyor ve millete yapmış olduğu bu büyük saygısızlık sebebiyle Demokrat Genç Gönüllüler Grubu olarak hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Ülkemizin geleceği adına son derece önemli bulduğumuz bu anayasa değişikliği paketi ile ilgili olarak daha önce tavrımızı açıkça ortaya koymuş ve milletin sesinden uzak, 1980 İhtilali'nin eseri olan anayasanın değiştirilmesini desteklemiştik.12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumun sonucu göstermektedir ki Türk halkı artık sivil ve özgürlükçü, demokrat bir anayasa istemektedir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin çeşitli illerinde seçmenlere baskı uygulandığını savunan Yasin Susam, sandık başkanları ve görevlilerinin ağır hakaretlere ve darplara maruz kaldığını, bunda büyük rol oynayan baş aktörlerin de cezalandırılması gerektiğini söyledi.


Berhan Şimşek, partisinin referandum toplantısında parti üyelerine yaptığı konuşmada, "Öyle alkışlamakla kalmayın, dışarıya çıkın ve çalışın. Ve sonra seçim günü, 'Ben görevli değilim' deyip de kenarda durmayın. Gerekirse kavga edin, bir gece nezarette kalmaktan bir şey olmaz. Çok uzun geceler kalmış bir arkadaşınız olarak söylüyorum bunu" demişti.

14 yıl önce