|

Kayseri eserlerle değer katacak

Bulunduğunda dünyada ses getiren 7,5 milyon yıllık fosillerin sergileneceği Paleontoloji Müzesi ile Millet Kıraathanesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kazılarda çıkan eserler ülkemizin değerine değerler katacak” dedi.

00:00 - 22/08/2021 Pazar
Güncelleme: 06:58 - 22/08/2021 Pazar
Yeni Şafak
Başkan Büyükkılıç’ın müze kurulmasında öncü olduğunu ifade eden Başoğlu, başta Büyükkılıç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Başkan Büyükkılıç’ın müze kurulmasında öncü olduğunu ifade eden Başoğlu, başta Büyükkılıç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan ve dünyada eşi benzeri bulunmayan 7,5 milyon yıllık fosillerin sergileneceği Paleontoloji Müzesi ile Millet Kıraathanesi projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.


  • Eski Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleşen temel atma törenine Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Kazı Başkanı Prof. Dr. Okşan Başoğlu, Kayseri’nin paleontoloji ve doğa tarihi açısından çok önemli bir merkez olduğunu, burada Türkiye’de bir ilk olan, dünyada eşi benzeri olmayan buluntuları sergileyeceklerini ifade etti. Başkan Büyükkılıç’ın müze kurulmasında öncü olduğunu ifade eden Başoğlu, başta Büyükkılıç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

KAZILAR 3 NOKTADA SÜRÜYOR

  • Daha sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kültür denilince adeta açık hava müzesi olan Kayseri’nin akla geldiğini belirterek, “Hizmetlerimizle, açılışlarımızla, temel atmalarımızla Kayseri’mizi günün koşullarına uygun, daha da yaşanabilir, beklentilere cevap veren anlayış içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Başkan Büyükkılıç, fosiller ile ilgili kazıların sürdüğünü vurgulayarak sadece Kızılırmak havzasında olmadığını, Ağırnas ve Bağpınar bölgesinde de kazı yapıldığını paylaştı.

‘YENİ MOZAİKLER KEŞFETTİK’

Kayseri’nin dört bir bölgesinde kazı çalışmalarının devam ettiğini belirten Büyükkılıç, “Keykubadiye kazıları, Kızıltepe köşkümüzün kazı çalışmaları devam ediyor. Çıkan eserlerin ülkemizin değerine değerler katacağını hatırlatmak istiyorum. Sayın bakanım, İncesu Örenşehir diye bilinen bölgede yeni mozaikler keşfettik, açığa çıkarıyoruz, meclisimizden karar aldık. Gaziantep’te Zeugma mozaik eserini ortaya çıkaran kişinin de burada danışman olarak hizmete başladığını paylaşmak istiyorum. Çünkü çok heyecanlanıyor, burayı çok önemsiyor. Yıllardır devam eden Kültepe Kaniş Karum kazısı ve desteklerimiz devam ediyor, onunla ilgili tablet müzesi ile bir kazanım sağlayacağımızı paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘ESER SİYASETİNİ ÖNEMSİYORUZ’

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki de turizm açısından müthiş bir çalışma ve getiri sağlamasını temenni etti. 20 yıldır Türkiye’de sesiz bir devrim yaşandığını söyleyen Mehmet Özhaseki, “Çok iş yaptık, yapmalıyız, bundan sonra daha fazlasını yapmalıyız. Aynen böyle devam edeceğiz. Biz eser siyasetini önemsiyoruz, eserler ortaya koyacağız. Değerli başkanıma, hocalarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ise Paleontoloji Müzesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verdiği Millet Kıraathanesi ile birlikte yapılmasını çok önemsediklerini ve şehir için güzel olacağını ifade etti. Konuşmaların ardından protokol tarafından dualar eşliğinde maliyeti 17 milyon TL olacak projenin, butona basılarak ilk temeli atıldı.

#Kayseri
#Memduh Büyükkılıç
#Paleontoloji Müzesi
3 yıl önce