|

Kazan patlayan evden dram çıktı

Elazığ'da akaryakıtla çalışan kat kalorifer kazanının patlaması sonucu ev kullanılmaz hale gelirken, ikisi felçli 8 kişilik aile evsiz kaldı.

Yeni Şafak
14:13 - 10/11/2017 Friday
Güncelleme: 14:19 - 10/11/2017 Friday
IHA
Patlama sonucu evin bir bölümü yıkıldı.
Patlama sonucu evin bir bölümü yıkıldı.

Olay, dün gece Elazığ'ın Akçakiraz beldesi Yeşilyurt Mahallesi Belediye Caddesinde bir müstakil evde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Seydi Akar'a (58) ait evin bahçesinde bulunan kat kaloriferi kazanı, henüz bilinmeyen bir nedenle patladı. Patlamanın etkisiyle evin çatısında bulunan bir piknik tüpü de patladı. Peş peşe yaşanan patlama sonucu evin bir bölümü yıkıldı, yangın çıktı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, çatıda bulunan 3’ü büyük toplam 5 tüp dışarı çıkarılarak olası bir facianın yaşanmasını engelledi.

Dumandan etkilenen iki kişi ise ambulansla Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Patlama sırasında Akar'ın, evde bulunan felçli annesi Emine Akar (75) ve babası Mehmet Akar (84) ise aile bireyleri ve komşular tarafından son anda kurtarıldı.

"Evim yandı kül oldu"

Dün akşam kalorifer kazanında elektrik şartelinin patladığını ve evlerinin komple yandığını belirten Fethiye Akar, "İki tane yatalak hastam var. Çocuğum ve eşimde hasta. Evim kökten yandı kül oldu. Devlet büyüklerinden yardım istiyorum. Kışta geliyor ve soğuklar çöktü. Yatalaklarımı nereye bırakabilirim. Oğlum iki kere ameliyat geçirdi. Eşim kalp krizi geçirdi. Ben onlarla çabalıyorum" dedi.


Kışın ortasında başlarına gelen olayla ortada kaldıklarını aktaran Akar, "Ben ne yapacağım. İki engellide evdeydi. Benle komşularımız çıkardı. Ne yapacağımı şaşırdım. Alev büyüdü ve kapıya çıktım. Hiçbir şeyi umursamadım. Yaşlılarımızı evden çıkarmaya uğraştım" şeklinde konuştu.

Evde 4'ü çocuk olmak üzere 8 kişi yaşadıklarını aktaran Akar, "Kayınpederim Mehmet Akar'ın, belden aşağı tutmuyor. Kaynanam Emine Akar'ın da da sağ tarafı felç. İkisini de ben bakıyorum. İhtiyaçlarımı ben gideriyorum. Bir oğlumda iki kere ameliyat geçirdi. Eşimde mevsimlik işçi olarak çalışıyor" diyerek durumlarını aktardı.

#Elazığ
#Patlama
6 years ago