|

Kazdıkları çukurlara gömeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyondan önce gerçekleştirilen hava harekatını hatırlatarak, “Sincar’a, Karacak’a girdik mi, girdik. Uçaklarımız oraları teröristlere mezar etti. Kazdıkları o çukurları onlara mezar edeceğiz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 16/12/2018 Pazar
Güncelleme: 04:25 - 16/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yapılacak olan üçüncü harekat için kararlılık mesajı verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yapılacak olan üçüncü harekat için kararlılık mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’de 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan’ın gündeminde Fırat’ın doğusuna yapılması planlanan üçüncü harekat vardı. Operasyona ile ilgili kararlılık mesajları veren Erdoğan, terör örgütü PKK’nın sınırlarımıza açtığı hendekler ve çukurları hatırlatarak, “O çukurları onları mezar yapacağız” dedi.

ANA GÜNDEM FIRAT’IN DOĞUSU

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerine devam eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “Vatansever” olmadığını söyledi. Erdoğan sokağa çıkma çağrısı yapanlara da sert çıktı. Bu isimlerin Gezi ve 15 Temmuz’dan ders almadığını dile getiren Cumhurbaşkanı, “Bedelini ağır ödeteceğiz” dedi.

BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ DEDİK; GELDİK

Erdoğan özetle şunları söyledi: Sincar’a girdik Karaçok’a girdik uçaklarımız PKK teröristlerine oralara mezar yaptı mı? İftihar etmen lazım. Unutma Bay Kemal o kol kola gezdiğin terör örgütlerinin mensupları var ya onların açtıkları çukurları kendilerine mezar edeceğiz mezar. Sen kimlerin yanında yer alacağını hala öğrenemedin. Sen onlarla yola devam et biz milletimizle beraber yola devam ediyoruz. Bir gece ansızın gelebiliriz dedik geldik. Nerede bir sıkıntı varsa orada biz olacağız. Çıkmışlar parlamentoda bize akıl veriyorlar arkadaşlarımızı vurdular. Sizin arkadaşlarınız değil mi vatandaşları birbirine kırdıran. Kürt kardeşlerimi sokağa dökenler bunlar değil miydi? Bir tanesi içeride yatıyor çıkması lazım diyorlar. Adaletin gereği neyse onun bedelini ödeyecek. Vesayetten ve FETÖ’den arındırdığımız yargı teşkilatımızın itibarının her geçen gün daha da yükseldiğini görüyoruz.

  • GABAR’DA, CUDİ’DE DEVAM ETTİRİYORUZ
  • Bütün bunlar karşısında biz terör örgütleriyle mücadelemizi Gabar’da, Cudi’de hiç aralık vermeksizin devam ettiriyoruz ve ettireceğiz. Sürekli önümüze getirilen bilmem ne kadar gazetecinin hapiste olduğu yalanıdır. Bunların adı gazeteci bunlar gazeteciliği bırakıp terör örgütleri ile beraber olanlar. İşsizlik diyor. Türkiye’de iş gücü arzının sadece son 10 yılına baktığımızda 23 milyondan 33 milyona çıktığını görürüz. İş gücü arzındaki bu yükselişe karşılık istihdamı 20 milyondan 29 milyonun üzerine çıkarmayı başardık. 10 yılda 9 milyon vatandaşımıza çalışabileceği bir iş sahası temin ettik. İşsizlik var bunlar mevsimliktir zaman zaman azalır tırmanır. Nerede ülkemizin aleyhine bir iş varsa CHP orada.

CHP BU İŞTEN ANLAMAZ

Biz 40 yıldır siyaset yolunda milletimizle birlikte yürüyoruz. Allah nefes verdiği sürece bu yolda birlikte yürüyeceğiz. Bugün burada toplam yatırım bedeli yaklaşık 1 milyar 349 milyon lira olan 275 kalem eseri resmen hizmete açıyoruz. Belediyecilik AK Parti’nin işidir, CHP falan bu işten anlamaz. Ben İstanbul’u kimden aldım? CHP’den aldım. İstanbul susuzdu çöp dağları vardı hava kirliliği tavan yapmıştı.

İZMİR’İ DE ALACAĞIZ

İzmir’de bile susuzluk vardı. İzmir’in su sorununu da biz Devlet Su İşleri olarak çözdük. Baraj yapmak büyükşehir belediyelerinin görevidir ama yapamadılar biz yaptık. Şimdi inşallah İzmir’i de alacağız. CHP demek çöp, susuzluk, hava kirliliği, yolsuzluk, yasaklar demektir. İşte biz bunları kaldırdık. Önümüzde iyi günler var.”


Korkaksın, vatansever değilsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerine devam eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “Vatansever” olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun Kaşıkçı cinayetinde akla ziyan açıklamalarda bulunduğunu dile getiren Erdoğan, “Bu zata milletimiz hak ettiği cevabı sandıkta bir kez daha verecektir” dedi. Erdoğan şunları söyledi: “Sen korkaksın korkak vatansever değilsin. Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunda akla ziyan iftiralarda bulunuyor. Türkiye cinayeti işleyenlerin kaçmasına göz yummuş. Azıcık aklı olan bir insan bu sözleri etmeye utanıyor. Ama maalesef bunlarda hiçbiri yok. Amerika senatosu kararını verdi bunun arkasında filanca var dedi. Katillerin ülkemizi terk ettikleri saatlerde daha olayın tam olarak ne olduğu dahi bilinmiyordu. Şimdi 22 kişiyi gözaltına aldılar hala takip ediyoruz kovalıyoruz kovalayacağız. Dünyanın tamamını takdir ettiği gördüğü bir hususu Bay Kemal görmüyorsa bu da kendi meselesidir. Bu zata milletimiz hak ettiği cevabı sandıkta bir kez daha verecektir. CHP’nin başındaki zat burada da aynı şeyi yapıyor terör örgütleri ile birlikte oluyor.”

Bunlar Gezi’den ders almamış

Cumhurbaşkanı Denizli’deki konuşmasın en sert ifadeleri, sokak çağrısı yapanlara yönelik sarf etti. Bu isimlerin Gezi ve 15 Temmuz’dan ders almadıklarını kaydeden Erdoğan, gereken cevabı alacaklarını söyledi. Erdoğan, “Çıkmışlar sokağa davet ediyorlar bu ne terbiyesizliktir ya. Bir tanesi TV ekranlarından kendini bilmez, haddini bilmez, edep yoksunu bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor. Ahlaksıza bak, ahlaksıza bak. Bu ne terbiyesizliktir? Zaten bunlara yargı gereken cevabı verecektir. Ben buna inanıyorum. Sen ne yapıyorsun? Burası Paris mi? Gezi olaylarında zaten herkes dersini aldı. 15 Temmuz’da zaten herkes dersini aldı. Bu ülkede bundan sonra bu tür olaylara girişenler bunun bedelini ağır öderler. Kılıçdaroğlu’nun tahrik etmeye çalıştığı bir başka kesim emekliler. Emeklilere AK Parti iktidarı kadar değer veren başka bir hükümet olmadı. Biz iktidara geldiğimizde bu ülkede emekli maaşı 66 liraydı son düzenlemeyle bin liranın altına emekli aylığı kalmadı.”


Nikah şahidi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin oğlu Atilla Zeybekci ile Elif Sertkan çiftinin nikah törenine katılarak nikah şahidi oldu.


Eserlerimizle konuşuyoruz

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, Denizli’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile katıldığı törende yaptığı konuşmada, al bayrağın gölgesinde huzur içinde Türk milletini dünya milletler ailesinin lideri yapmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Yıldırım şunları söyledi: “Türkiye ekonomisine yönelik oluşturulmaya çalışılan kafa karışıklığının en güzel cevabı Denizli’deki bu yatırımlardır, bu hizmetlerdir. 16 yılda yapılan bölünmüş yollar, köprüler, tüneller, havalimanları, hastaneler, üniversiteler, barajlarla Türkiye, altyapı gelişmişliği bakımından dünyanın 9’uncu ülkesi haline geldi. 16 yılda 39’dan 9’uncu ülke. Türkiye’ye de bu yakışır.”

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Fırat
#TSK
#PKK
5 yıl önce