|

Kemal Bey devletin başını tanımadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Yeni Milli Şef'ler çıkmasın diye Başkanlık sistemini istiyoruz' sözlerini sorması üzerine "Cumhurbaşkanını geçin, benim muhatabım değil" yanıtını verdi.

04:00 - 6/02/2015 Cuma
Güncelleme: 00:44 - 6/02/2015 Cuma
Diğer
Meclis’teki grup konuşmasında “Böyle giderse halkın direnme hakkı doğar. O gençlerin en önünde ben yeralacağım” diyerek kışkırtıcı ifadelerle halkı sokağa çağıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, söylediklerinin tahrik anlamı taşımadığını savundu. 

Bir panel sonrası soruları yanıtlayan CHP Lideri, Başbakan Davutoğlu’nun “Sen Anamuhalefet Partisi lideri misin, yoksa provokatör müsün?” sözlerinin sorulması üzerine, Davutoğlu’nun İç Güvenlik Yasa Teklifi’ni bilmediğini iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yeni ‘Milli Şef’ler çıkmasın diye başkanlık sistemini istiyoruz” şeklindeki sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, değerlendirme yapmak yerine “Cumhurbaşkanı'nı geçin, benim muhatabım değil” yanıtını verdi. Bank Asya'ya devletin el koymasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Bank Asya bunlara tipik bir örnektir" şeklinde konuştu. 
#CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#İç Güvenlik Yasa Teklifi
#Çağdaş Sanatlar Merkezi
#Laiklik ve Kadın
#Başkanlık sistemi
#Cumhurbaşkanı muhatabım değil
#muhataplık tartışması
#Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devri
#Bank Asya
#HDP
#ÖDP ve sosyalistler CHP ile birleşmeli
9 yıl önce