|

Kemal Bey’i kim işletti

CHP lideri, grup toplantısında bir gencin mektubunu okudu: SBS’de okul birincisiydim. Üniversiteyi 1. bitirdim. Torpilim yok 9 aydır işsizim. Oysa SBS’ye 2008’de geçildi ve mektup sahibi en iyi ihtimalle üniversite 2. sınıfta olacağı için “Kemal Bey”i işlettiler yorumu yapıldı

Yasemin Asan
04:00 - 22/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:13 - 22/01/2015 Perşembe
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün grup toplantısında işsiz bir gençten geldiğini belirttiği bir mektubu okudu.

Mektubun sahibi genç, “SBS’de okul birinciliğiyle mezun oldum. Lisede başarı belgeleriyle mezun oldum. Üniversiteyi üstün başarı burslu okudum. Üniversiteyi bölüm birinciliğiyle tamamladım. Benimle aynı sınıfta olan 5,6,7 senede bitiren arkadaşlarım kimisi valiliğe yerleşti, kimisi torpille sınavsız belediyelere yerleşti. Hepsi en iyi şartlarda çalışıyor. Benim hiçbir zaman torpilim olmadı. Torpilim olmadığı için son 9 aydır işsizim, binlerce yere başvurdum. Bir işim bile yok...” ifadelerini kullandı.

SBS’YE 2008’DE GEÇİLDİ

Birçok belgeyi doğruluğunu sorgulamadan kamuoyuna açıklayan Kılıçdaroğlu, gönderilen mektubu da danışmanlarına inceletseydi gerçek olmadığını anlayabilirdi. Zira SBS’ye 2008 yılından itibaren geçildi. Mektupta iddia edilenler doğru ise bu gencin en iyi ihtimalle üniversite 2. sınıfta olması gerekiyor. Yani mektup sahibinin üniversiteyi bitirip iş araması mümkün değil. Mektup sahibi üniversite öğrencisi olacağı için ‘Kemal Bey’i işlettiler yorumlarına neden oldu. 
#CHP
#Kılıçdaroğlu
#Mektup
9 yıl önce