|

Kent meydanına cami meclisten geçti

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın Kent Meydanı ve Katlı Otopark Projesi’nde şehir camisi için istediği ‘İbadet alanı imar planı değişikliği’ meclisten oy çokluğu ile geçti.

Yeni Şafak
04:00 - 6/01/2019 Pazar
Güncelleme: 04:04 - 6/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi
Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Ocak ayı 2. Oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında AKM’de yapıldı. Gündem maddeleri arasında yer alan ve dünkü oturumda görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edilen ‘Kent Meydanı, Yeraltı Otoparkı ve İbadet Alanı İmar Planı değişikliğinin görüşülmesi’ maddesinde söz hakkı isteyen CHP Grup sözcüsü Sertan Ocakçı, komisyonda olduğu gibi yapılan oylamada da imar planı değişikliğine karşı çıktıklarını açıkladı.

MEVCUT CAMİLER YETERSİZ

Kent meydanına cami yapılmasına çeşitli gerekçelerle karşı çıkan CHP grubunun eleştirilerine cevap veren Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Camiye karşı olmadığınızı söylüyorsunuz. Karşı olmamak başka bir şey, istemek başka bir şey. Bu alana cami, şehrimizin yarınları için bir ihtiyaç. Çarşı bölgesinde bulunan 3 cami merkez nüfusu ve günlük gelen ziyaretçilere yeterli gelmiyor. Kent meydanına cami yapmak istiyoruz ve İnşallah bunu da yapacağız” dedi.

CHP ENGELLEYEMEDİ

Yapılan oylama sonucunda, CHP grubunun ret oyuna karşılık AK Parti grubunun Evet oyu ile Kent Meydanı, Yeraltı Otoparkı ve İbadet Alanı imar Planı değişikliği 10 oya karşılık 17 oyla kabul edildi.

#Zonguldlak
#Karadeniz Ereğli
#Cami
#Hüseyin Uysal
5 yıl önce