|

Diyarbakır saldırısına 14 tutuklama

Diyarbakır'da Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran ile 3 kişinin öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 22 kişiden 14'ü tutuklandı.

Yeni Şafak
14:18 - 14/06/2015 Pazar
Güncelleme: 15:08 - 14/06/2015 Pazar
AA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 9 Haziran'da Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde Yeni İhya Der Başkanı Baran ve 3 kişinin öldürülmesi, 11 kişinin yaralanmasına neden olan olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 22 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.



Gözaltına alınan M.K, İ.E, R.M, A.A, H.D, B.F, E.Ç, İ.A, M.F, M.P, S.D, C.G, D.G, O.T, M.Y, Y.T, A.D, Y.D, F.Ö, B.K, C.A ve M.Ç'nin emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildiği bildirilen açıklamada, sorgularının ardından M.K, İ.E, R.M. ve A.A'nın serbest bırakıldığı kaydedildi.



Şüpheli H.D'nin adli kontrol hükümlerinin uygulanması, diğer 17 kişinin ise tutuklanma talebiyle Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiğine yer verilen açıklamada, sorgularının ardından şüpheli C.A'nın serbest bırakıldığı ifade edildi.



Açıklamada, şüpheliler H.D, O.T, ve C.G'nin adli kontrol hükümlerinin uygulanması kararı ile serbest bırakıldığı belirtilerek, şöyle denildi:



"D.G, S.D, M.P, M.F, İ.A, E.Ç, B.F, M.Y, Y.T, A.D, Y.D, F.Ö, B.K. ve M.Ç, hakkında ise 'Silahlı terör örgütüne üye olmak, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması ve bulundurulması, ruhsatsız ateşli silahlar ve mermilerin bulundurulması ile kasten öldürme' suçlarından tutuklanması kararı verilmiştir."



#Yeni İhya-Der Başkanı
#Diyarbakır
#Aytaç Baran
9 yıl önce