|

Kılıçdaroğlu Mevlit Kandilini kutladı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mevlit Kandili nedeniyle mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu mesajında, insanlığı ayakta tutan, insanı mükemmel kılan ve yüceltenin, kuşkusuz ki ahlaki değerler olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
12:55 - 2/01/2015 Cuma
Güncelleme: 10:59 - 2/01/2015 Cuma
AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mevlit Kandili dolayısıyla bir kez daha hatırlayalım ki zulüm, baskı, hiddet, şiddet, nefret, ayrımcılık, haksızlık, yolsuzluk, rüşvet, yalan, iftira gibi ahlak dışılıklardan taban tabana zıt olan, aksine barış, dostluk, kardeşlik, eşitlik, hakça paylaşım, doğruluk, dürüstlük gibi üstün ahlakı temsil eden Sevgili Peygamberimizi sözde değil özde anlama zarureti vardır" ifadesini kullandı.


Kılıçdaroğlu, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu mesajında, insanlığı ayakta tutan, insanı mükemmel kılan ve yüceltenin, kuşkusuz ki ahlaki değerler olduğunu belirtti.


Ahlaki vasıflarını kaybetmiş toplumların yükselmesinin asla düşünülemeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:


"Bu itibarla evrensel ahlak kurallarının muhafaza edilmesi, hem insani hem de dini bir görevdir. Mevlit Kandili dolayısıyla bir kez daha hatırlayalım ki zulüm, baskı, hiddet, şiddet, nefret, ayrımcılık, haksızlık, yolsuzluk, rüşvet, yalan, iftira gibi ahlak dışılıklardan taban tabana zıt olan, aksine barış, dostluk, kardeşlik, eşitlik, hakça paylaşım, doğruluk, dürüstlük gibi üstün ahlakı temsil eden Sevgili Peygamberimizi sözde değil özde anlama zarureti vardır. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının mübarek Mevlit Kandili'ni en içten duygularımla tebrik eder, sevgi ve saygılarımı sunarak sağlık ve esenlikler dilerim."

#kemal kılıçdaroğlu
#chp
#mevlit kandili
#mesaj
#cumhuriyet halk artisi
9 yıl önce