|

Kılıçdaroğlu'dan kayıp Kaşıkçı tepkisi

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda kaybolan Cemal Kaşıkçı için CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bir kişi düşünün yabancı gazeteci, Suudi kökenli başkonsolosluğa giriyor, çıkamıyor bir türlü. Bir sürü rivayet var, öldürüldü diye. Kimse sorumlusu hemen yargıya teslim edilmelidir. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olamaz" dedi.

Yeni Şafak
15:03 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 16:16 - 9/10/2018 Salı
DHA
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık olağan toplantısında konuştu.

Suudi Arabistan'ın İstanbul'Daki Başkonsolosluk binasına girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınmayan Cemal Kaşıkçı hakkında da açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Efendim bir ülkeden demokrasinin varlığı önemlidir. Demokrasi aynı zamanda herkesi can ve mal güvenliğinin altına alınmasıdır. Demokrasi budur. Demokrasilerde herkesin can ve mal güvenliğini sağlamak zorundasın.

  • Bir kişi düşünün yabancı gazeteci, Suudi kökenli başkonsolosluğa giriyor, çıkamıyor bir türlü. Bir sürü rivayet var, öldürüldü diye. Cemal Kaşıkçı’nın başkonsolosluğa girişinin fotoğrafını yabancı bir haber ajansı servis ediyor.

Türkiye bir çadır devleti değildir kimse sorumlusu hemen yargıya teslim edilmelidir. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olamaz."

#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
6 yıl önce