|

Kılıçdaroğlu'ndan büyük gaf: Hendek kazan arkadaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Tahir Elçi’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Daha sonra Diyarbakır Barosu'na geçen Kılıçdaroğlu burada büyük bir gafa imza attı. Hendek kazan teröristlere arkadaş diye seslenen Kılıçdaroğlu, “Barikatları kuran arkadaşlar, lütfen barikatları kaldırın” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:22 - 2/12/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sur ilçesindeki terör saldırısına ilişkin temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gitti. Kılıçdaroğlu, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile geldiği kentte ilk olarak saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin evine taziye ziyaretinde bulundu.



FAİLLER BULUNSUN


Eşi Türkan Elçi ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi basına kapalı gerçekleşti. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Diyarbakır Barosuna geçti.



Diyarbakır Barosunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Tahir Elçi'nin öldürülmesi olayının aydınlatılmasını istedi. “Diyarbakır'ın göbeğinde bir baro başkanı katlediliyor failleri ortaya çıkarılmalı” diyen Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi: “Diyarbakır barosuna başsağlığı dileklerimi iletiyorum onlar bu olayların takipçisi olacaklar. Artık Türkiye de huzur istiyoruz. Bu ülkenin huzura barışa ihtiyacı var en büyük arzumuz bu. Ayrışmanın felaket getirdiğini hepimiz biliyoruz. Olayın aydınlatılması için sizin yanınızda olacağız.



BARİKATLARI KALDIRIN!


Rahmetli barıştan yanaydı, ben de gayet iyi biliyorum bu vasiyetse buna herkesin uyması gerek. Barikatlar sorun çözmez sorun yaratır. Belli sokakları kapatırsanız, bu doğru değil. Diyarbakır kadim bir kenttir. Edebiyatı, kültürü vardır. Siz bu kentin sokaklarını ayırırsanız bu kabul edilemez. Barikatları kuran arkadaşlar, kim yapıyorsa bilmiyoruz. Kaldırın onları.”



#Kemal Kılıçdaroğlu
#Tahir Elçi
#chp
#kılıçdaroğlu gaf
8 yıl önce