|

Kılıçdaroğlu'nun af çağrısına AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan cevap: Twitter'dan af mı olur Allah aşkına

TBMM yeni yasama yılına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Katıldığı televizyon programında yeni dönemi değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel af çıkışına, "Twitter’dan af mı olur Allah aşkına” şeklinde tepki gösterdi. Turan aynı zamanda Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını söyledi.

Emre Ün
18:05 - 1/10/2022 Cumartesi
Güncelleme: 18:10 - 1/10/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
Bülent Turan
Bülent Turan

Türkiye Büyük Millet Meclisi 3 aylık tatilin ardından bugün çalışmalarına yeniden başladı. Meclis çalışmaları hakkında canlı yayında bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun af çıkışına da tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun söylemini eleştiren Turan, "Bir çalışma yaparsınız, iktidar partisinden destek istersiniz, Twitter’dan af mı olur Allah aşkına. Bu bile işin istismar olduğunun en güzel göstergesi" dedi.

"BUNUN YERİ TWİTTER DEĞİL"

Turan,
"Kader mahkumunun altında kimler var, diğer tarafta kimler var. Bu bir kere özensiz bir ifade. Bunlar tweetlik bir konu değil. Bir çalışma yaparsınız, iktidar partisinde destek istersiniz, Twitter’dan af mı olur Allah aşkına. Bu bile işin istismar olduğunun en güzel göstergesi. Tüm çalışmalarda muhalefet partilerine gideriz, iddiamızı ortaya koyarız, eleştirilerini alırız, her kanunda bunu yaparız. Basın Kanunu haftaya Meclis’e gelecek, muhalefetin talebi doğrultusunda bir sürü değişiklik yaptık. Genel af gibi önemli konuları tartışmak istiyorsanız bunun yeri Twitter değil. Bunlar oy endişesi ile her türlü alana laf üretmektir. Kim ne derse evet isteyen bir tarz”
ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU ADAY OLMAYACAK"

CHP’nin yüzde 25 oy oranının yüzde 26 olmadığının altını çizen Turan,
Oradan buradan oy toplamaya çalışıyorlar. CHP’nin oyu anketlerde artmıyor. Kılıçdaroğlu aday olmayacak. Kılıçdaroğlu tek başına adayım derse ben de adayım. Ya 6’sını birden yardımcı yapacak ya da dışarıdan bir aday bulacaklar. Erdoğan kadar çalışan bir lider var mı? Daha ciddi bir muhalefete ihtiyacımız var"
dedi.
#AK Parti
#TBMM
#Bülent Turan
#Kılıçdaroğlu
2 yıl önce