|

Kilis ve Hatay’a mali destek

Bakanlar Kurulu, Suriye’deki PKK/PYD saldırılarına hedef olan Kilis ve Hataylıların mağduriyetlerini gidermek için adımlar attı. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, iki şehrin SGK ve vergi borçlarının yıl sonuna kadar ertelendiğini ve ihtiyacı olanlara faizsiz kredi verileceğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2018 Salı
Güncelleme: 09:16 - 6/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Bakanlar Kurulu, Suriye kaynaklı terör saldırılarından büyük oranda etkilenen Kilis ve Hataylıların mağduriyetlerini gidermek için önlemler aldı.
Bakanlar Kurulu, Suriye kaynaklı terör saldırılarından büyük oranda etkilenen Kilis ve Hataylıların mağduriyetlerini gidermek için önlemler aldı.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklama yaptı. Bozdağ, özetle şunları söyledi:

VERGİ REFORMU BAKANLAR KURULUNDA

"Maliye Bakanımız vergi konularında önemli değişiklikler içeren reform paketini Bakanlar Kurulumuza sunmuştur. Reform paketi özellikle mali yüklerin azaltılması ve piyasanın canlandırılması hususunda çok önemli değişiklikler içermektedir.

GERİYE DÖNÜK KDV İADESİ

Bunlardan bazıları, mükelleflerin ileriye dönük dönemler için, sonraki dönemden devreden KDV'sinin iadesine imkan sağlanıyor. 2018 yılı öncesi dönemlere ait iade edilmeyen KDV'nin iadesinin önü açılıyor. Üç ay içerisinde iade edilmeyen KDV'ye faiz ödemesi getiriliyor.

MALİYE'YE 2 BİN PERSONEL ALINACAK

Maliye Bakanlığımıza bin gelir uzmanı, bin de denetim elemanı alınması konusunda kanuna düzenleme koyulması hususunda yetki verildi. Bu çerçevede de ayrı bir düzenleme yapılacaktır.

KAMUYA YERLİ WHATSAPP

Yüzde yüz yerli ve milli bir WhatsApp kurduk. Whatsapp'tan daha güvenli. PTT Messenger, kamuda kullanılacak. İlk denemesini bugün sayın başbakanımız yaptı. Cumhurbaşkanımız bu sistemle Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında görev yapan komutanlala görevli olarak görüştü. Daha sonra vatandaşların kullanımına da açılacak.

  • KİLİS VE HATAY'DA BORÇLAR ERTELENDİ
  • Kilis ve Hatay'da SGK ve vergi borçları yıl sonuna kadar ertelendi, vatandaşa faizsiz kredi verilecek. Buradaki vatandaşlarımızın Zeytin Dalı Harekatı'ndan olumsuz etkilenmemesi için bu tedbirler alınmıştır. 12 şubat itibariyle Kilis'te öğrenciler okullarına tekrar başlayacaktır. Güvenlik şartları takip edilmektedir. Olumsuz anlamda bir değişiklik olursa bu durum değişir.
HAVA SAHASI SORUNU YOK

(Rusya'nın Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hava sahası kullanma izni verip vermediğine ilişkin bir soru üzerine) TSK'ya ait uçaklarımız etkin biçimde operasyonda kullanılmaktadır.

MENŞEİNİ AÇIKLAYACAĞIZ

Elimizde somut bilgiler var. Tankımızı vuran silahın menşei kesinleşince açıklayacağız. Elimizdeki veriler fikir verse de kesin olarak bir bilgi yok.

OLMAYAN ELÇİLERİNİ GERİ ÇEKTİLER

Hollanda ile Türkiye arasında sorun yeni değil. Diplomatik ilişkiler kesilmemiştir, aynen devam etmektedir. Bizim de orada büyükelçimiz yok, onların da Türkiye'de büyükelçileri yok. Olmayan büyükelçilerini geri çekmişlerdir.


Afrin brifingi PTT Messenger’dan

Başbakan Yıldırım, Bakanlar Kurulu öncesi milli mühendislik ürünü olan PttMessenger uygulaması ile canlı olarak Hatay’daki Zeytin Dalı Harekat Merkezine bağlandı. Yıldırım, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ile bir görüşme gerçekleştirdi. Zeytin Dalı Operasyonu'nda görev alan askerlere başarılar dileyen Yıldırım, “Görüntü de bayağı net. Çözünürlüğü yüksek bir görüntü var. Bu da güzel bir ürün olduğunu gösteriyor. Pazar günü oralardaydık, gerekli bilgileri aldık” dedi.


Bombalanan camiye ziyaret

Başbakan Yıldırım, Kilis ziyaretinde terör örgütü PYD/PKK’nın roketle saldırdığı Çalık Camii’ni ziyaret etti. Camide Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan’dan bilgi alan Yıldırım saldırıda yaralanan müezzin İbrahim Aşıroğlu’na da “geçmiş olsun” dedi. Yıldırım, daha sonra camide şehit Muzaffer Aydemir ve Suriyeli Tarık Tabbak’ın ailesini ziyaret etti. Yıldırım, daha sonra Çalık Camisi’nde şehit olan Muzaffer Aydemir’in ailesinin evine gitti. Aydemir’in bir yakını tarafından, “Başbakanım ayaklarına kurban. Allah sizden razı olsun. Allah sizi eksik etmesin” sözleriyle karşılanan Yıldırım, aileye başsağlığı dileklerini iletti. Yıldırım, daha sonra cami saldırısında hayatını kaybeden Suriyeli Tarık Tabbak’ın yaşadığı eve geçti. Aileye başsağlığı dileyen Yıldırım, yapılan duaya iştirak etti. Suriyeli ailenin evinde, üzerinde zeytin dalı bulunan Türk bayrağı ve Özgür Suriye Ordusu bayrağı dikkati çekti. Akşam namazı esnasında roketli saldırı nedeniyle biri Suriye uyruklu 2 kişi hayatını kaybetmiş, 6 kişi de yaralanmıştı.

  • ABD'yi defalarca uyardık
  • Türkiye daha önce defalarca PYD-YPG terör örgütüne silah vermemeleri konusunda uyarmıştır. Silah ve mühimmat yardımı yaptılar. Türkiye olarak bu silahların Türkiye'ye karşı kullanma olasılıklarının fazla olduğunu her zaman ifade ettik. Zeytin Dalı Harekatı devam ederken terör örgütleri bunları kullanmaktadır. ABD'nin şuan yaptığı bir silah yardımını biz tespit etmiş değilir. Daha önce Kuzey Irak, Fırat'ın doğusunda bölgedeki PYSD-YPG terör örgütüne ulaşan silahlarınakil ederek ulaştırmaya çalıştıklarını biliyoruz. Şu an terör örgütünün faaliyetleri yok denecek kadar azaldı.
#Hatay
#Kilis
#Ekonomi
#Destek
6 yıl önce