|

Kırmızı listedeki terörist öldürüldü

Amanoslarda Afrin yolu kapanan PKK, bölgede kıskaca alındı. Yıl başından bu yana yapılan operasyonlarda, aralarında kırmızı listedeki Wedat-Amed kod adlı Seyithan Sinet’in olduğu 18 terörist öldürüldü. Öldürülen PKK’lı grubun, 2012 ve 2017’de şehit düşen dört askerimizin katilleri olduğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2018 Cuma
Güncelleme: 08:12 - 13/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Kırmızı listedeki PKK’lı terörist öldürüldü
Kırmızı listedeki PKK’lı terörist öldürüldü

Hatay’ın Amanoslar bölgesinde yılbaşından beri süren operasyonlarda 18 PKK'lı terörist öldürüldü. Bölgede Mehmetçik PKK'yı boğarken, Hatay'ın Dörtyol ilçesi kırsalında 6 Nisan'da düzenlenen hava destekli operasyonda ölü ele geçirilen 6 teröristten birinin, kırmızı listede yer aldığı belirtildi. Diğer 5 teröristin kimlik tespit çalışmalarının da sürdüğü öğrenildi.

KIRMIZI LİSTEDE YER ALIYORDU

Jandarma Özel Harekat timleri ile güvenlik korucularının gerçekleştirdiği operasyonda, aralarında İçişleri Bakanlığı terörden arananlar listesinin kırmızı kategorisinde yer alan ve 4 milyon TL ödülle aranan 1974 Batman doğumlu 'Toros' telsiz kodunu kullanan sözde Amanos genel saha sorumlusu Wedat-Amed kod adlı Seyithan Sinet dahil 6 terörist öldürüldü. Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.


ŞEHİTLERİN İNTİKAMI ALINDI

Seyithan Sinet’in 2014'ten beri Amanoslar’da faaliyet gösterdiği ve birçok eylemin talimatını verdiği tespit edildi. Öldürülen terörist grubun 17 Mayıs 2012'de Dörtyol'daki operasyonda Binbaşı Erhan Dikmen, Üsteğmen Aytaç Kaya, Teğmen Ahmet Tarım ve 17 Ağustos 2017'de İskenderun'daki operasyonda Uzman Çavuş Abdullah Akdeniz'i şehit ettiği belirtildi.

Öldürülen PKK'lı grubun 4 askerin şehit edilmesinin yanı sıra askeri birliklere saldırı, patlayıcı tuzaklama, sabotaj, bölgedeki şantiye ve iş sahalarına saldırı ve kundaklama gibi birçok eylemin içinde bulunduğu kaydedildi.

  • Para transferini yönetiyormuş!
  • Öldürülen teröristlerle birlikte 2 M-16, 4 Kalaşnikof, 4 el bombası, silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirilirken kırmızı listedeki Seyithan Sinet’in üzerinden çıkan listedeki ayrıntılar dikkat çekti. Listede 2017 yılı içerisinde Suriye’den kuryeler vasıtası ile gönderilen yüklü miktardaki ABD dolarının sözde eyaletlere dağıtımına ilişkin bilgilerin yer aldığı tespit edildi.
#Amanoslar
#PKK
#Terörist
6 yıl önce