|

Kızılay Başkanı Kerem Kınık Gölyaka'daki son durumu anlattı: Son vatandaşımız evine girene kadar buradayız

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, depremin merkez üssü Gölyaka'daki son durumu Yeni Şafak'a anlattı. Sahada 200'e yakın profesyonel çalışan ve gönüllünün olduğunu ifade eden Kınık, hasar tespit çalışmalarının bu akşama kadar biteceğini öngördüğünü söyledi. Kınık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan'ın depremin hemen ardından kendisini aradığını ifade ederek, "Vatandaşımızın bütün ihtiyacının giderilmesi, bu konuyla alakalı tavsiyelerini, talimatlarını iletti." açıklamasında bulundu. Kınık, "Son vatandaşımız evine güvenli bir şekilde girene kadar buradayız. " dedi.

14:47 - 23/11/2022 Çarşamba
Güncelleme: 15:24 - 23/11/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Gölyaka'da devam eden çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Gölyaka'da devam eden çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

AFAD verilerine göre saat 04.08'de merkez üssü Düzce ili Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Zeminden 6.81 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, başta Düzce olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi.

Depremin merkez üssü Gölyaka'da bulunan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, bölgedeki son durumu ve devam eden çalışmaları Yeni Şafak'a anlattı. Sahada yaklaşık 200'e yakın profesyonel çalışanın olduğunu ifade eden Kınık, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak çalışmaların bu akşama kadar biteceğini öngördüğünü söyledi. Kınık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan'ın depremin hemen ardından kendisini aradığını söyleyerek
"Vatandaşımızın bütün ihtiyacının giderilmesi, bu konuyla alakalı tavsiyelerini talimatlarını iletti."
dedi.

"200'E YAKIN PROFESYONEL ÇALIŞANIMIZ VE 30 ARACIMIZ SAHADA"

Kınık şu açıklamalarda bulundu:

5.9'luk afetten sonra Düzce'de bizim yerel bir afet müdahale kapasitemiz var. Hızlı bir şekilde arkadaşlarımız seferber oldular. İlk anlardan itibaren zaten sahadalardı. Sonrasında ilave olarak Ankara'dan, Bolu'dan, Sakarya'dan, Zonguldak'tan, İstanbul'dan ekiplerimiz de sahaya seferber oldular. Özellikle barınma, beslenme kapasitesi, battaniye, kan hizmetlerinde olabilecek ihtiyaçlar açısından kan hizmetleri kapasitemiz, psikososyal destek ekiplerimiz ile beraber sahada seferber olduk. Şu an sahada yaklaşık 200 'e yakın profesyonel çalışanımız, gönüllümüz, şubelerimiz bulunuyor. 30 aracımız var. Şimdiye kadar arkadaşlarımız 4 bin battaniye dağıttılar. Çünkü vatandaşlarımız evlerinde hasar olsun, olmasın kaygı ve korku nedeniyle evlerine giremiyorlar.

"1999 DEPREMİNDEKİNDEN FARKLI BİR DÜZCE VAR"

AFAD kentlerimizin meydanlarında çadırlarını kurdu. Şu an hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Biz bir taraftan da vatandaşlarımıza dış ortamda beslenme, barınma desteği sunmaya çalışıyoruz. Ümit ediyorum bu akşama kadar hasar tespit çalışmaları biter. Evinde hasar olmayan vatandaşlarımız güvenli bir şekilde evlerine dönerler. Artçılar devam ediyor, tedbirli olmakta fayda var. Hasar alan vatandaşlarımızın hasarları Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve AFAD yetkililerimiz tarafından tespit edilecek. 1999 depreminde de ben buradaydım. O kaosu hatırlıyorum. Şu an ondan farklı bir Düzce var. O depremlerden herkes ders aldı. Konutlar deprem daha uygun inşa edildi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ ARAYARAK TAVSİYE VE TALİMATLARINI İLETTİ"

Afetin ilk anından itibaren devletimizin bütün afet unsurları ve sivil toplum harekete geçmişti. Afetten hemen sonra Cumhurbaşkanımız aradı. Yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi arz ettik kendisine. Vatandaşımızın bütün ihtiyacının giderilmesi, bu konuyla alakalı tavsiyelerini talimatlarını iletti. Sahada şu an bir sükunet hakim, bekliyor vatandaşlar. Bizim iyileştirme safhası dediğimiz safhaya geçtik. Bundan sonra yapılacak olan çalışmalar var. Bunları el birliğiyle halledeceğiz. Kırsallarda, köylerde taramalar devam ediyor. Son vatandaşımız evine güvenli bir şekilde girene kadar buradayız.

#Kızılay
#Kızılay Başkanı
#Kerem Konık
#Düzce
#deprem
#Gölyaka
1 yıl önce