|

Kılıçdaroğlu niye kaçıyor

Ankara Başsavcılığı'nın, “Erdoğan’ı, Baykal’ın kasetini izlerken gördüm” iddiası üzerine tanık olarak çağırdığı Kılıçdaroğlu, ifadeye gitmiyor. Savcılığın “Görüntüleri kim, ne zaman getirdi” sorusuna muhatap olmaktan kaçan CHP lideri, ‘kaset kumpasçıları’nı da koruyacak

Yeni Şafak ve
03:00 - 11/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:39 - 10/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Erdoğan'ı, Baykal'ın kasetini izlerken gördüm. Kendisine o kaseti izletenler Erdoğan'ı kayıt altına alıyor” sözleri nedeniyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu tanık olarak ifadeye çağırdı. Soruşturmaya katkı sağlayacağı gerekçesiyle çağrılan Kılıçdaroğlu'nun, ifade için adliyeye gitmeyeceği öğrenildi.


CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı koltuğundan eden kaset olayıyla ilgili Kılıçdaroğlu, 28 Nisan 2016'da katıldığı bir televizyon programında, “Erdoğan'ın kaseti izlediğini gördüm. Kendisine o kaseti izletenler Erdoğan'ı kayıt altına alıyor” ifadelerini kullandı.



TANIK OLARAK ÇAĞRILDI


Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını dikkate alan Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili, Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü'yü önceki gün arayarak, Kılıçdaroğlu'nu 'tanık' sıfatıyla ifadeye davet etti. Kaset soruşturması hakkında elinde birçok bilgi olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu'nun ifade vermeye gitmeyeceği öğrenildi.



Kılıçdaroğlu'nun ifadeye gitmesi durumunda, “görüntüleri kendisine kimin, ne zaman ve hangi amaçla getirdiği ve video kaydının hala kendisinde bulunup bulunmadığı” sorulacaktı. Ancak Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresine ifade için adliyeye gitmeyeceğini çağrıldıktan hemen sonra açıklaması dikkati çekti.



KAYNAĞINI MI KORUYOR


Soruşturmanın aydınlatılmasına katkı sağlamak için söz konusu sorulara muhatap olacak Kılıçdaroğlu'nun ifadeye gitmemesi “Kaynağını deşifre etmek istemiyor” ve “kaset kumpasçılarını koruyor” şeklinde yorumlandı. yorumları yapıldı.



Almanya yolcusu


Kılıçdaroğlu, iki gün sürecek ziyaret kapsamında bugün Almanya'ya gidecek. CHP lideri, Almanya Dışişleri Bakanı Walter Steinmeier ve Fransa Dışişleri Bakanı Marc Ayrault ile de görüşecek.


#Kaset komposu
#Şükran Kütükçü
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Deniz Baykal
8 yıl önce