|

Kocaeli’de hızlı İtfaiye gururu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli İtfaiyesi’nin Darıca Müfrezesi'ni ziyaret etti. İtfaiyecilerle sohbet eden Karaosmanoğlu, “İtfaiye bir kentin olmazsa olmazıdır. Türkiye’nin en hızlı itfaiyesi bizde” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/03/2018 Pazar
Güncelleme: 02:53 - 11/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
Kocaeli İtfaiyesi
Kocaeli İtfaiyesi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, her an kendisini yenileyen ve Türkiye’de rol model haline gelerek Kocaeli İtfaiyesi’nin Darıca Müfrezesini ziyaret etti. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık’ın da yer aldığı birliktelikte inceleme yapan ve itfaiyecilerle sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, “İtfaiye teşkilatları bir kentin olmazsa olmazlarındandır. Sadece yangın değil doğal afet ve kazalarda da etkin görev yapan bir kurumuzdur. Türkiye’nin en hızlı İtfaiyesi bizde” diye konuştu.

KARAMÜRSEL’E MÜFREZE BİNASI

İtfaiyenin daha sağlıklı görev yapabilmesi için daha modern çalışma alanları inşa ettiklerini de dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “İtfaiyemizin araç ve gereçlerini yenilerken, müfrezelerimizi de çoğaltıyoruz. İzmit Terminal Müfreze Binası için gerekli girişimleri başlattık. Bunun yanı sıra Karamürsel ilçemize de bir müfreze binası kazandıracağız” diye konuştu.


STRATEJİK NOKTALARDA HAZIR KITA

Kentsel dönüşüm alanlarındaki depreme dayanıksız, dar ve dik sokaklardan dolayı yangın riski olan, itfaiye aracının dahi giremediği dar sokaklarda her türlü felaketleri önleme ve müdahale noktasında çok önemli bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini de ifade eden Karaosmanoğlu, “İtfaiyemiz 7/24 hizmet vermekle birlikte çok güçlü bir ekipmana da sahip. Eğitimlerine de çok önem veriyoruz. Yangınlara ve kazalara hızlı müdahale etme noktasında ilçelerimizin stratejik yerlerinde müfrezelerimiz bulunuyor” dedi.



#İbrahim Karaosmanoğlu
#Kocaeli
6 yıl önce