|

Konteyner kentte ağaçlandırma çalışması

Nizip ilçesindeki konteyner kentte ağaçlandırma çalışması başlatıldı.

Aa
00:00 - 21/04/2013 Pazar
Güncelleme: 18:10 - 21/04/2013 Pazar
Yeni Şafak
Konteyner kentte ağaçlandırma çalışması
Konteyner kentte ağaçlandırma çalışması

Kaymakamlık ve İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce yürütülen çalışma kapsamında temin edilen 2 bin çam fidanı, Suriyelilerin de katılımıyla konteyner kentin boş alanlarına dikildi.

Kaymakam Yaşar Karadeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan kriz nedeniyle yapılan konteyner kentin kalıcı olacağını söyledi. Konteyner kentin her tülü donatıya sahip olması gerektiğini ifade eden Karadeniz, şunları kaydetti:

"Bu alan Suriye krizi bittikten sonra Nizip için güzel bir yer olacaktır. Dolayısıyla hem buradaki Suriyelilere güzel bir vakit geçirmek adına, hem de geriye dönük yeşil alan bırakmak için gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma çalışmasına bugün başlayarak belirtilen alanlara Suriyeli sığınmacıların katılımıyla çam fidanı dikiyoruz." 

AFAD Müdürü Sinan Atakan da konteyner kentin yeşillendirmesi ve konteyner kentteki Suriyelilerin boş zamanlarını farklı etkinlik yaparak geçirmeleri amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini aktardı.

Diktikleri fidanlara "barış" adını veren Suriyeliler ise ülkelerindeki savaşın bir an önce son bulması temennisinde bulundu.

11 yıl önce