|

Konya'da yarın hava durumu nasıl olacak?

Konya'da etkisini sürdüren soğuk hava ve kar yağışının kaç gün süreceği merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerinde Konya'da yarın hava durumunun detayları yer alıyor. Konya'da dün okullar tatil olurken, yollar kar yağışı nedeniyle kapanmıştı. Peki 27 Aralık Perşembe günü Konya'da hava durumu nasıl olacak?

Yeni Şafak
00:13 - 27/12/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:14 - 27/12/2018 Perşembe
Yeni Şafak
ARŞİV
ARŞİV

Konya'da hafta sonundan itibaren kar yağışı ve soğuk hava etkili oluyor. Meteoroloji Konya'daki hava durumunun nasıl olacağına dair verileri paylaştı.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Konya'da okullar dün tatil edilirken, karayolları ulaşıma kapatılmıştı.

Konya'da yarın hava nasıl olacak?

Meteoroloji verilerine göre, Konya'da yarın hava durumu soğuk ve kar yağışlı olacak.

Konya'da hava durumu bu hafta nasıl olacak?

  • Konya'da hava durumu bu hafta da soğuk ve karlı geçmesi bekleniyor. Yarın en yüksek sıcaklık -3 iken, en düşük sıcaklık ise -6 olacak.

Pazartesi gününe kadar Konya'da havaların soğuk geçmesi bekleniyor.

Konya'da okullar tatil edildi mi?

Konya'da 26 Aralık Çarşamba günü okullar yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildi. Ancak Perşembe günü tatil edilip edilmemesiyle ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Yollar kapandı

Konya’da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar 26 Aralık Çarçamba (bugün) tatil edilirken, Konya’yı çevre illere bağlayan karayolları ulaşıma kapatıldı.

Konya’yı, Antalya, Ankara, Aksaray, Isparta, Adana ve Afyonkarahisar’a bağlayan yollar kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Çevre illere ve bağlantılı ilçelere gitmek isteyen çok sayıda araç çevre yolunda uzun araç kuyrukları oluşturdu.

  • Konya-Afyonkarahisar yolu trafiğe kapatan görevliler araçların İstanbul yönüne gitmesine izin vermezken sürücüler yolun biran önce ulaşıma açılmasını beklediklerini söylediler. Karayolları ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Kar yağışı nedeniyle kent merkezi de beyaza büründü. Belediye ekipleri ana arterlerde ulaşımın aksamaması için çalışma yaptı.

17 ilde dün okullar tatil edilmişti

Yurt genelinde
17 ilde
, 11 ilin ise ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime dün ara verilmişti.

Türkiye'nin büyük bölümünde kar yağışı etkisini sürdürürken valiliklerin aldığı kararlar ile çok sayıda ilde okullar tatil edilmişti.

  • Kar yağışının yoğun olduğu Ankara, Eskişehir, Sivas, Bolu, Çorum, Kırşehir, Karaman, Tokat, Aksaray, Konya, Yozgat, Amasya, Kırıkkale, Çankırı, Uşak ve Nevşehir'de eğitime bir gün ara verilmişti.

Kütahya'da ise Gediz ilçesi hariç kent merkezi ve diğer tüm ilçelerdeki okullar, olumsuz hava koşulları nedeniyle tatil edilmişti.

  • Denizli'de Baklan, Bekilli, Çal, Çivril ve Güney ilçeleri ile Pamukkale'nin bazı mahallelerinde, Niğde'nin Çiftlik ilçesinde, Giresun'da merkeze bağlı köylerdeki okullar ile Yağlıdere, Çanakçı, Dereli ve Doğankent ilçelerinde, Samsun'un Havza, Ladik, Vezirköprü, Kavak, Ayvacık ve Asarcık ilçeleri ile Canik, Tekkeköy, Salıpazarı ve Alaçam'da taşıma merkezli okullarda, Kayseri'nin Pınarbaşı ve Sarız ilçelerinde, Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde, Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde eğitime bugün için ara verildi.
#Okul
#Konya
#Tatil
5 yıl önce