|

Köprü kaldırıldı Eminönü rahatladı

İstanbul'da Eminönü-Sirkeci arasında yer alan Sirkeci yaya üst geçidi kaldırıldı. 221 tonluk köprü 70 kişilik ekibin 7 saatlik çalışmasıyla üç bölüme ayrıldı. Parçalar vinçler yardımıyla taşındı. Köprünün ayakları ise 3 günde sökülecek

Yeni Şafak
04:00 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:35 - 23/11/2014 Pazar
Diğer
Sirkeci’deki Şehir Hatları Vapurları önündeki yaya üst geçidi kaldırıldı, üst geçidin ayakları ise trafiği aksatmayacak şekilde üç günde sökülecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamaya göre, Sirkeci Meydanı, Kennedy, Ankara ve Reşadiye Caddesi kavşağındaki üst geçidin sökülme işlemi, 70 kişilik ekiple 7 saat içinde tamamlandı.

GÖRSEL YOĞUNLUK AZALTILDI

Buradaki görsel yoğunluğunun azaltılması amacıyla gece yarısından itibaren üç parçaya ayrılarak sökülmeye başlanan yaklaşık 221 tonluk geçit, kesilip vinçlerle taşınırken, çalışmalar süresinde trafik akışı, alternatif yollardan sağlandı. Bölgedeki yaya ulaşımı, bundan sonra trafik ışıklarıyla sağlanacak. 

HABERSİZ SÜRÜCÜLERDEN TEPKİ 

Üst geçidin ayakları ise trafiği aksatmayacak şekilde üç günde sökülecek. İBB, daha önce de aynı amaçla Tarihi Sirkeci Garı’nın önündeki benzin istasyonunu kaldırmış, bu alanı park haline getirerek halkın hizmetine sunmuştu.Sirkeci Üstgeçidi’nin kaldırma çalışmalarından habersiz olan sürücüler oluşan trafik nedeniyle belediye görevlilerine tepki gösterdi.

Hemzemin geçit düzenlemesi

Geçidin kaldırılmasının ardından Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nca yayaların konforlu geçişlerinin sağlanabileceği, engelli, yaşlı ve çocukluların kullanımına uygun, Sinyalli Hemzemin Geçit Düzenlemesi yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi anaarterler üzerindeki üst geçitleri zamana yayarak kaldıracak.

#Sirkeci
#yaya üst geçidi
#trafik
9 yıl önce