|

Kral faturayı 3 yetkiliye kesti

Yeni Şafak
04:00 - 28/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 03:52 - 28/09/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Suudi Arabistan Kralı Selman yaşanan Hac faciası sebebiyle Hac Bakanı, Mekke Belediye Başkanı ve Mekke Emniyet Müdürü'nü görevden aldı. Hac'da peşpeşe yaşanan iki faciada yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesi üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlatılması talimatını veren Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, önceki gün Hac Bakanı Dr. Bender Bin Muhammed al-Hacar, Mekke Belediye Başkanı Usame Fadl El Barr ve Mekke Emniyet Müdürünü görevden aldı.


769 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Mina bölgesinde 24 Eylül günü, şeytan taşlama sırasında yaşanan izdihamda 769 kişi ölmüştü. Önceki hafta ise Kabe'de şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da bulunan bir vinç hacı adaylarının üzerine düşerek 107 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.



Hiçbir izahı olamaz


Hac sezonunun sona ermesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığının geleneksel olarak düzenlediği, “Dünya Hac Organizasyon Başkanları Buluşması"na 40'a yakın ülke temsilcisi katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mina'da yaşanan izdihamda hayatını kaybeden hacılar için yapılan programda yaptığı konuşmada, hac mevsiminde yaşanan iki elim olayda hayatını kaybeden hacılardan dolayı hüzünlü olduklarını belirtti. Hac ibadetinde bir böceğe bile dokunmanın caiz olmadığı söyleyen Görmez “Fakat bu ibadet esnasında sebebi ne olursa olsun 700'ü aşkın kardeşimizin çiğnenerek ölmesinin hiçbir makul izahı olamaz. Hiç kimseyi itham etmiyorum. Bütün Müslümanları kastediyorum" dedi.


#Suudi Arabistan Kralı Selman
#Suudi Arabistan
#Hac
#Mekke
9 yıl önce