|

Kubbetü’l İslam ruhu canlandırılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malazgirt Zaferi’nin 947. yıl dönümü kutlamaları sırasında gündeme getirdiği “Alparslan Çadır Oteli”nin de içinde bulunduğu “Tarihi Kentsel Tasarım Projesi”, Bitlis’in Ahlat ilçesinin çehresini değiştirecek.

Haber Merkezi
04:00 - 14/09/2018 Cuma
Güncelleme: 01:03 - 14/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
“Minia Ahlat” alanı, 50 yataklı Kervansaray Otel yapısı yer alıyor.
“Minia Ahlat” alanı, 50 yataklı Kervansaray Otel yapısı yer alıyor.

Doğu Anadolu Projesi kapsamında hazırlanan “Ahlat Tarihi Kentsel Tasarım Projesi”, kümbetler aksı ve çevresi, Ahlat Sahil Kalesi ve çevresi, harabe şehir ve çevresi gibi üç bölümden oluşan 755 bin 750 metrekare alanı kapsıyor. Kümbetler aksı bölümünün yaklaşık 213 bin 750 metrekarelik çalışma alanı bulunuyor. Bu alanda, kır kahvesi, “Alparslan otağı”, sergi alanı, Kübbetü’l İslam dönemi alimlerinin bilgilerinin tematik aydınlatma niteliği de taşıyan objeler üzerinde verileceği, aynı zamanda en ünlü 5 zanaatkar ve mimarın eserlerinin minyatürünün sergileneceği “Minia Ahlat” alanı, 50 yataklı Kervansaray Otel yapısı yer alıyor.

ALPARSLAN ÇADIR OTELİ TASARLANDI

Kale etrafındaki kıyı şeridinin ilk 50 metresinde rekreasyon alanları, 100 metresinde otopark alanları ve geri kalan kısımda “Cumhurbaşkanlığı Konuk Evi” olarak hizmet verecek çadır formu ile Selçuklu motiflerinin harmanlandığı yaklaşık 25-30 yataklı Alparslan Çadır Oteli tasarlandı.

#Kubbetu'l İslam
#Restorasyon
6 yıl önce