|

'Külliye'de altın var' diyen BBC muhabiri Kuenssberg​ rezil oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İngiltere Başbakanı May'in görüşmesini takip eden BBC muhabiri Laura Kuenssberg​, "Külliye'de altın var" yalanını yazdı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü​ Kalın, "Yaptıkların sadece gazeteciliğinin düşük kalitesini gösteriyor​" diyerek Kuenssberg'e tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ​Varank ise Külliye'de nöbet tutan polislerin fotoğrafını "Bak burada nöbetçiler bile altından yapılmış" notuyla paylaşarak Kuenssberg​'i ti'ye aldı.

Yeni Şafak
18:20 - 28/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 22:55 - 28/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'de İngiltere Başbakanı Theresa May'i kabul etti. Erdoğan ve May, görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.



Toplantıyı takip eden İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin politika editörü Laura Kuenssberg, daha önce de birçok kez gündeme getirilen 'altın' yalanını ortaya attı.



Kuenssberg, Twitter hesabında Külliye'den bir fotoğraf yayınlayarak, "Erdoğan'ın sarayında çok fazla altın var" paylaşımında bulundu.







Kalın: Gazeteciliğinin düşük kalitesini gösteriyor


Kuenssberg'in iftirasına çok sayıda kullanıcıdan tepki gelirken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da BBC editörüne cevap verdi. Kalın, Kuenssberg'in fotoğrafında paylaştığı dekorların altın olmadığını belirterek, "Kuenssberg, Külliye'de altın olduğuna dair bir dizi yalan söylüyor Yaptıkların sadece gazeteciliğinin düşük kalitesini gösteriyor" açıklamasını yaptı.










Varank: Nöbetçiler bile altından yapılmış



Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank ise Kuenssberg'i ti'ye aldı. Külliye'de saygı nöbeti tutan polislerin fotoğrafını paylaşan Varank, "Bak Laura burada nöbetçiler bile altından yapılmış" diyerek Kuenssberg ile dalga geçti.












Kuenssberg'in "Asansörler de altından" paylaşımı üzerine ise Varank, Ankara Büyükelçisi Richard Moore'a hitaben, "Sayın Büyükelçi bu yalan haber hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusunu yöneltti.










Doğan: Her sarı şeyi altın mı zannediyorsunuz?


Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ise Kuenssberg'e "Her parlak sarı gördüğünüz şeyi altın mı zannediyorsunuz" diye sordu.




















#BBC
#Külliye
#Laura Kuenssberg
#İbrahim Kalın
#​Mustafa Varank
#Hasan Doğan
7 yıl önce